ASTROMANIA – Cursuri de astronomie distractivă pentru cei mici

0
361

Astromania este un program educațional de vacanță, ceva între o școală de vară și o tabără tematică de vacanță. Un curs intensiv de astronomie, tehnică și tehnologie astronomică, astronautică, astrofizică și etno-cosmologie care, pe parcursul a 15 zile (zilele de marți – vineri, între orele 10.00 – 14.00), vă va conecta la cunoașterea și înțelegerea universului!

Cursul se desfășoară în perioada 5 iulie – 28 iulie 2016 și solicită participarea copiilor în zilele de MARȚI- MIERCURI – JOI și VINERI – între orele 10.00 – 12.00 sau 12.00 – 14.00, în funcție de grupa de vârstă a copiilor.

Cursul intensiv de astronomie este adaptat pentru categoriile de vârstă 7 – 11 ani și 12 – 15 ani, având ca bază un suport de curs sub forma unor fișe de lucru, materiale documentare multimedia, invitați speciali ca lectori pe anumite specialități, un program ce îmbină cunoașterea teoretică cu aplicații practice directe, divertismentul și recreerea participanților prin jocuri, mișcare și activități creative de desenare și modelaj.

Bun! Și ce vom învăța la programul ASTROMANIA? Vom cunoaște și vom înțelege:

abc – ul astronomiei.
Ce este Soarele? Despre tipurile de stele și viața lor, despre sistemul solar și planete, despre misiunile spațiale cărora le datorăm mare parte din cunoașterea actuală!
Despre galaxii și roiuri galactice, despre distribuția lor în Univers și vom călători de la scară microscopică la scară macro-cosmică până la cele mai mari și mai îndepărtate structuri din Univers!
Despre tehnica astronomică – tipuri de lunete, telescoape și instrumente de măsurat și orientare. Observații cu telescopul solar.
Despre turismul spațial și călătoriile în timp, despre viața în univers și extratereștri.
Istoria scurtă a cunoașterii Universului și personalitățile marcante din istoria astronomiei.
Ce este astro-filatelia și cum putem învăța astronomie prin mărcile filatelice.
Despre constelațiile de pe bolta cerească și identificarea stelelor principale.
Etno-cosmologie sau dimensiunea tradițională românească a cerului!
Răspundem la toate întrebările, pentru că acest curs este interactiv, intensiv și recreativ – distractiv!
Condițiile de participare sunt următoarele:

Criteriul de vârstă (7 – 15 ani) – cu excepții pentru copiii foarte pasionați care nu se înscriu în tiparul de vârstă;
Participanții plătesc o taxă zilnică de participare (contravaloarea unui bilet de acces de 4 lei). Aceasta este o taxă simbolică menită să acopere o parte din cheltuielile de organizare a cursului.
Participarea la Astromania nu este o metodă de a alunga plictiseala, ci o ocazie de a învăța într-un mod creativ ceea ce oferă astronomia la superlativ!
Părinții/însoțitorii copiilor sunt de acord să-și încredințeze copiii instituției noastre în intervalul orar al cursului, sub rezerva că aceștia nu vor fi expuși în nici un fel vreunui pericol.

Astromania – un program educațional de vacanță – urmărește crearea unei ”pepiniere” astronomice în care copii ce au descoperit pasiunea pentru această primă știință din istoria umanității, să se poată desfășura într-un context informal, pentru apropierea de bazele acestei discipline fascinante ce poate lărgi foarte mult orizontul cunoașterii proprii.

Interesul pentru acest program poate fi premisa dezvoltării unor cercuri, cabinete, ateliere astronomice școlare, pe mai târziu, instituția noastră putând oferi suportul informațional pentru demararea unor asemenea centre de educație astronomică pentru copii.

Înscrierile se fac la sediul Complexului Astronomic Baia Mare, din str. George Coșbuc, nr. 16.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.