AȘA SPUNE UN STUDIU – România, pe locul patru în Europa în clasamentul ţărilor cu cel mai mare număr de locuri de muncă nou create prin investiţii străine

0
169

România ocupă locul patru în Europa în clasamentul ţărilor cu cel mai mare număr de locuri de muncă nou create. Este vorba de locuri de muncă asigurate prin investiţii străine directe în 2016. Informațiile reies din ediția din 2017 a barometrului EY European attractiveness survey. Companiile americane sunt cel mai mare investitor în Europa.

Anul trecut, România a atras 132 de proiecte de investiţii străine directe. Este vorba de o creştere de 32% faţă de anul precedent. Aceasta a generat 17.545 de noi locuri de muncă, se arată într-un comunicat EY România, arată Mediafax.

Marea Britanie este în fruntea clasamentului cu peste 43.000 de noi locuri de muncă. Pe locul doi se află Polonia (cu 22.000). Pe locul trei, Germania, care a avut aproape 20.000 de noi locuri de muncă generate prin proiecte ISD.
În privinţa numărului de proiecte de investiţii atrase în 2016, România se situează la mică distanţă înaintea Cehiei şi Ungariei în zona Europei Centrale şi de Est şi pe poziţia a doisprezecea în topul general european.

Continuarea, AICI.

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.