Acasăsinucidere maramuresAriile protejate in atentia jandarmilor maramureseni

Ariile protejate in atentia jandarmilor maramureseni

spot_img

DISTRIBUIȚI

Jandarmeria Maramureş a demarat o campanie de prevenire şi combatere a faptelor antisociale referitoare la regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei sălbatice, campanie derulata la nivelul întregului judeţ prin intermediul posturilor de jandarmi montani.

Astfel, jandarmii montani din cadrul Posturilor Montane Cavnic, Mogoşa – Şuior, Borşa vor acţiona în comun cu organele silvice şi reprezentanţi ai ariilor protejate, pentru combaterea delictelor silvice, protejarea şi păstrarea habitatelor naturale din aceste zone. Societatea Ecologistă Maramureş a apreciat iniţiativa Jandarmeriei Maramureş, alăturându-se oamenilor legii în acţiunile desfăşurate în cadrul campaniei.

De asemenea, vor fi organizate puncte de informare în comunităţile locale din imediata apropiere a Parcului Naţional Munţii Maramureşului, în vederea conştientizării şi  implicării cetăţenilor în acţiuni de  protecţie a mediului.

Totodată, jandarmii vor contribui la informarea corectă a turiştilor, cu privire la obiectivele turistice, la gradul de dificultate al traseelor, echiparea necesară pentru parcurgerea unor trasee, desfăşurând astfel activităţi de prevenire a accidentelor în zona montană.

Jandarmeria Montană este structura specializată a Jandarmeriei Române destinată menţinerii ordinii publice în staţiunile montane şi pe traseele turistice, o structură permanent prezentă în mijlocul populaţiei, care acţionează în sprijinul cetăţenilor.

Împreună cu formaţiunile Salvamont şi cu Administraţia Ariilor Protejate, jandarmii montani execută acţiuni de căutare şi salvare a persoanelor care au suferit accidente sau se află în pericol şi participă la misiuni comune cu reprezentanţii instituţiilor abilitate pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi contravenţiilor privind asigurarea protecţiei conservării fondului cinegetic şi piscicol natural şi pentru protecţia mediului.
Pentru îndeplinirea în bune condiţii a misiunilor, jandarmii montani au fost dotaţi cu echipament adecvat zonei montane (corturi, schiuri, cordeline, tărgi, echipament de protecţie etc.), truse pentru acordarea primului ajutor, ATV-uri cu ajutorul cărora pot ajunge în zonele mai greu accesibile în misiunile de salvare şi evacuare a turiştilor răniţi sau rătăciţi.
Personalul structurilor montane este alcătuit din ofiţeri şi subofiţeri, profesionişti desăvârşiţi, care acţionează zilnic pentru menţinerea ordinii publice în staţiunile montane, rezervaţii naturale şi pe traseele turistice, în zona pârtiilor de schi, pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional specific acestei zone şi restabilirea ordinii publice daca aceasta este tulburată.

Jandarmii montani execută:
– misiuni de menţinere a ordinii publice ( în staţiunile montane şi pe traseele montane);
– misiuni de asigurare şi de restabilire a ordinii publice;
– misiuni în colaborare cu alte instituţii (Salvamont, Garda de Mediu, Poliţia, direcţiile silvice, administraţiile locale, administraţiile ariilor protejate etc).

Cetăţenii pot solicita sprijinul jandarmilor montani apelând non-stop, numărul unic de urgenţă 112, sau se pot adresa direct postului sau patrulei de jandarmerie din zona unde se află.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA