ARESTAT PENTRU CRIMĂ ÎN BELGIA – Un sucevean a sugrumat o tânără de 27 de ani pe plajă

0
354
foto https://www.monitorulsv.ro

ARESTAT PENTRU CRIMĂ ÎN BELGIA Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Salcea, judeţul Suceava, a fost săltat de poliţiştii suceveni în baza unui mandat european de arestare care priveşte o faptă deosebit de gravă, un omor comis în Belgia.

ARESTAT PENTRU CRIMĂ ÎN BELGIA Alexandru Caliniuc a fost pus sub acuzare de autorităţile judiciare belgiene pentru uciderea unei tinere în vârstă de 27 de ani, un caz care a şocat întreaga Belgie şi despre care presa de acolo a scris foarte mult.

Crima a fost comisă pe 22 ianuarie 2017, femeia în vârstă de 27 de ani fiind găsită moartă pe o plajă, sub scheletul unei terase, scrie monitorulsv.ro. A urmat o anchetă care a fost intens mediatizată în presa belgiană, nu mai puţin de 15 suspecţi fiind identificaţi de poliţie pentru a le fi comparate ADN-urile.

Pe 26 iunie, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Suceava, în cooperare cu Poliţia oraşului Salcea, au pus în executare mandatul şi l-au ridicat pe Alexandru Caliniuc, prezentându-l Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, care a dispus imediat reţinerea sa pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de omor.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava ne-a comunicat că reţinerea a fost făcută în baza solicitării adresate de autorităţile judiciare belgiene, care au emis un mandat de arestare european pe numele lui Alexandru Caliniuc.

„Din datele din dosarul cauzei rezultă indicii serioase că suspectul Caliniuc Alexandru a omorât-o în mod brutal pe Sofie Muylle pe plaja din Knokke-Heist (BE) în noaptea de 22 ianuarie 2017. Acestea au fost stabilite pe baza cercetărilor, a investigării urmelor infracţiunii, precum şi pe baza investigaţiilor tehnice şi tactice”, ne-a transmis Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Tânăra ucisă se afla cu iubitul ei în cazino şi a plecat singură la plimbare pe plajă
Crima din 22 ianuarie a stârnit foarte mult interes şi rumoare în Belgia, atât din cauza violenţei de care a dat dovadă autorul, cât şi a anchetei extrem de complicate care a urmat, în care s-a făcut apel la opinia publică pentru informaţii care să ducă la prinderea făptaşului.

Corpul tinerei de 27 de ani a fost găsit pe 22 ianuarie pe plaja din Knokke-Heist, în Belgia.
La autopsie s-a stabilit că tânăra a fost sugrumată şi ucisă prin sufocare, fără a fi violată. Belgianca petrecuse într-un cazino, alături de iubitul ei, iar în jurul orei 4.00 dimineaţa aceasta a părăsit localul singură, spunându-i iubitului că merge pe plaja din apropiere, pentru a lua aer. Aceasta a fost varianta iubitului femeii, care în primă fază a fost considerat principalul suspect.

Continuarea AICI

foto

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.