ARE BALTA PEȘTE – Omul de afaceri Ioan Neculaie părăseşte arestul preventiv pentru o cauţiune de 22,3 de milioane de lei!

0
313

Omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie va părăsi în noaptea de vineri arestul Poliţiei Braşov. I se va aplica măsura controlului judiciar pe o cauţiune de 22,3 milioane de lei, a declarat, pentru Agerpres, unul dintre avocaţii omului de afaceri, Vladimir Ciolocu.

Ioan Neculaie, în vârstă de 59 de ani, era în arest preventiv din 15 februarie.

Am constituit o ipotecă mobiliară pe un pachet de acţiuni pentru această cauţiune. Ministerul Public a considerat că nu se mai impune prelungirea arestului preventiv şi a înlocuit măsura cu controlul judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, a spus avocatul Vladimir Ciolocu.

În cele 60 de zile, Ioan Neculaie nu are voie să părăsească judeţul Braşov şi să ia legătura cu persoanele implicate în dosar. Ioan Neculaie este acuzat de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, delapidare şi spălare de bani.

Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, în perioada martie 2013-februarie 2015, în calitate de acţionar majoritar la S.C ICM S.A Braşov şi S.C Fotbal Club Braşov S.A, Ioan Neculaie s-a asociat cu inculpatul Păunescu Florin Stelian (fost director economic în cadrul grupului de firme Prescon S.A şi Roman S.A şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al S.C ICIM S.A Braşov S.C Fotbal Club S.A Braşov) şi suspecta Slăvilă Corina Eugenia (jurist în cadrul grupului de firme controlate de omul de afaceri) cu scopul de a ajuta S.C Fotbal Club Braşov S.A să stabilească în mod fraudulos un TVA în cuantum de 6.969.266,88 de lei prin înregistrarea în contabilitatea SC.

Fotbal Club S.A Braşov a unei operaţiuni nereale, respectiv a achiziţiei la data de  24.01.2014,  de către aceasta din urmă societate a unei presupuse investiţii de la S.C ICIM S.A Braşov constând într-o bază sportivă situată în municipiul Braşov, se arată în comunicatul Parchetului  de pe lângă Tribunalul Braşov din 29 ianuarie 2016, data la care Ioan Neculaie a fost reţinut de procurori.

După ce a fost plasat sub control judiciar de Tribunalul Braşov, Parchetul Tribunalului Braşov a făcut contestaţie, iar omul de afaceri a fost arestat preventiv pentru 30 de zile începând cu 15 februarie 2016.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.