AQUA PARK BAIA MARE – Ștrandul va fi transformat într-o zonă de agrement, sport și business. Arhitecții care fac planul de dezvoltare au vizitat perimetrul împreună cu primarul Cătălin Cherecheș

15
12464

Administrația Publică Locală a Municipiului Baia Mare face pași importanți pentru demararea proiectului care privește realizarea unui Aqua Park în zona vechiului Ștrand Municipal, dar și reamenajarea întregului perimetru. Astăzi, 31 martie, primarul Cătălin Cherecheș însoțit de reprezentanții societății de arhitectură care se va ocupa de proiectarea zonei de agrement, dar și de arhitectul șef al municipiului Baia Mare au făcut o vizită în teren.
Urmează ca în cel mai scurt timp autoritatea locală băimăreană să vină cu un concept care vizează dezvoltarea zonei, care o să fie lansat în dezbatere publică.

Odată implementat proiectul de dezvoltare, Ștrandul municipal va primi noi funcțiuni. Este vorba despre o latură care va privi amenajarea unei zonei de agrement, a unei zone sportive precum și a unui perimetru de business.

catalin-chereches-15-dec


„Vor fi două funcțiuni, una de agrement și una cu caracter sportiv, dar și o chestiune legată de cazare respectiv de săli de conferințe, în cazul în care vom achiziționa Moara Veche, pentru a putea să îmbinăm trei componente, componenta de business a societăților care vin și fac training-uri aicea și au nevoie de spații pentru conferințe dar în același timp să poată să folosească și ștrandul, și această zonă de agrement sau sportivă. Avem, după aceea, familiile care vin cu copiii de fiecare dată din Baia Mare sau din zona Transilvaniei să se relaxeze, să cunoască orașul, să aibă funcțiunile utile aici dar să aibă și funcțiuni apropiate în zona Centrului Istoric al municipiului Baia Mare și după aceea echipele de sport care vor fi legate de stadion. Acum va trebui să luăm o hotărâre dacă reabilităm acest stadion sau facem un stadion nou în altă parte. O singură problemă avem aici legată de terenurile de antrenament. Avem două terenuri de antrenament în proiectare la Liceul „Aurel Vlaicu” așadar, ne vom gândi exact cum vom proceda ca să avem o funcționare coerentă aici, pe cele trei componente, business, familie respectiv sport de performanță sau sport de întreținere. Problema ultimă dar nu cea mai puțin importantă este legată de finanțare. Aici avem trei variante. O variantă în care să folosim bani publici și o altă variantă în care folosim bani europeni în cazul în care vor exista linii de finanțare din bani europeni pentru astfel de funcțiuni. A treia variantă este un parteneriat public privat”, a spus Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

strand

Arhitecții care se vor ocupa de proiectarea planului de dezvoltare a perimetrului vechiului Ștrand Municipal au rămas plăcut impresionați de ceea ce poate oferi această zonă.
„Este o zonă foarte frumoasă datorită poziționării pe care o are în Centrul Istoric al orașului. Este Ștrandul Municipal care dintotdeauna a fost o funcțiune care să aducă vizitatori și să dea o funcțiune acestei zone. Este o zonă cu potențial de dezvoltare atât pe parte de business și de agrement cât și pe parte de distracții”, a spus Alexandru Palcău, directorul general al societății de proiectare.

Potrivit acestora, odată ce proiectul va fi implementat acesta va avea un impact economic ridicat pentru municipiul Baia Mare.
„Specialitatea noastră este să creăm valoare pentru viziunile generate de liderii comunităților. Ne dorim ca investițiile lansate cu eforturi publice să genereze ulterior comunității, pe termen lung, atât bucuria utilizării dar și impactul economic scontat inițial. Avem deja în portofoliu lucrări care au certificat de peste cinci ani fezabilitatea lor în timp. Sunt chiar în zonă și pot fi analizate și cu siguranță proiectul derulat în Baia Mare are un impact social major mai ales că Baia Mare este un oraș în dezvoltare, un oraș cu potențial și cu viziune”, a spus Daniela Marișcu, managerul societății.

Simona Vasiac

Te-ar mai putea interesa

Loading...

15 COMENTARII

  1. Sa fim seriosi am mai auzit povestea asta de adormit copiii inca odata , plus ca inca nu este in patrimoniul baii mari asa ca asta este o campanie electorala. Cine va mai crede pana la urma ?

  2. Mai bine ar face ceva cu zonele care arata ca dupa razboi din orasul acesta, cum ar fi zona fostului Faimar, inainte de Dedeman, apoi zona Cuprom, Craica, sau zona pirita.

  3. se vb de toate dar parcarea pentru aquaparc unde va fi?! La o piscina de langa oras se blocheaza toata zona, oare ce va fi in zona strandului?

    • Relax,povestea e din martie 2016,de atunci multe s-au schimbat.Vorba morosanului,la discutiile de construire a primului parc industrial: ,,nu a si nic din tate aste”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.