ANUNȚ PENTRU ROMÂNI – Prețul energiei electrice crește din nou

1
165

ANUNȚ PENTRU ROMÂNI  Preţul energiei electrice ar putea creşte cu 1% de la 1 iulie, când piaţa se va liberaliza cu încă 10%, a declarat, joi, Niculae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE). „De la 1 iulie piaţa va fi liberalizată cu încă 10%, astfel că ar putea să existe anumite ajustări, dar sub 1% (în factura finală – n.r.). Deci considerăm că, practic, vom avea acelaşi preţ”, a spus oficialul ANRE.

În prezent, populaţia consumă 80% energie din piaţa liberă şi 20% cu preţ reglementat, iar, de la 1 iulie, ponderea energiei din piaţa liberă va creşte la 90%. De la 1 ianuarie 2018, piaţa va fi complet liberalizată.

Totodată, Havrileţ a mai spus că pierderile distribuitorilor ca urmare a fenomenelor meteo extreme de la sfârşitul lunii aprilie, când sute de stâlpi au fost doborâţi de viscol şi ninsori, vor avea un impact nesemnificativ în factura populaţiei, dacă vor fi recunoscute de către ANRE.

„Aceste pagube trebuie să fie încadrate în categoria pagubelor înregistrate în urma unor condiţii extrem de grele, adică ei (distribuitorii – n.r.) să primească statutul de forţă majoră. Dacă acest statul va fi obţinut, suntem obligaţi să preluăm costul reparaţiilor în factura finală. Dar considerăm că nu sunt valori foarte mari, undeva sub 0,5% – 0,1%. Sunt valori foarte mici”, a explicat oficialul ANRE, în cadrul conferinţei InvestEnergy, citat de Agerpres.

 

Sursă info și foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. E o brambureala pe aceasta piata a energiei,unii care au trecut de la o firma la alta si pe urma au revenit la vechiul furnizor se trezesc ca sunt facturati de ambii furnizori iar altii care au renuntat la Electrica nu au mai primit facturi de aproape un an,incat se gandesc cu groaza cat vor plati la prima facturare ( dupa 12 luni ! ),zeci de mi de lei.Deci la pomul laudat sa nu te duci cu sacul iar cu furnizorii care nu au birouri in judet si sunt reprezentanti doar de niste privati,srl-uri,sunt cele mai mari probleme,esti nevoit sa faci o intreaga corespondenta cu sediile din Bucuresti,mai ales cand nu primesti facturi sau si mai rau cand la o regularizare mai primesti si o estimare la un cost cat regularizarea.Japca pe fata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.