ANUNŢ – Noua lege a educației va fi gata până la finalul anului 2017

0
163

ANUNŢ Noua lege a educației va fi gata până la finalul anului 2017, a anunțat ministrul Educației, Pavel Năstase, într-o conferință de presă. Acesta a făcut precizări și despre concursurile pentru numirea directorilor de școli. 

ANUNŢ Ministrul Pavel Năstase a spus, miercuri, că noua lege a educației trebuie să fie gata până la finalul anului 2017, conform Programului de guvernare.

„În acest context, Consiliul Naţional al Rectorilor şi alte consorţii universitare vor fi invitate la un dialog pe această temă şi în acelaşi timp comisiile parlamentare de educaţie din Parlamentul României care sunt abilitate să producă această lege.

Deci, împreună cu Parlamentul şi împreună cu aceste consilii şi consorţii vom demara acest proces de a crea o nouă lege a Educaţiei Naţionale care are ca termen, aşa cum spuneam, sfârşitul acestui an”, a declarat ministrul Educației, potrivit Mediafax.

Proiectul de lege cu privire la schimbarea legii educaţiei va fi înaintat Parlamentului până la finele anului. Ultima schimbare adusă legii educaţiei a avut loc în mandatul lui Adrian Curaj, atunci când a fost introdusă obligativitatea clasei zero.

Ministrul Educației a făcut precizări și despre concursurile pentru numirile directorilor de școli.

„În urma concursului, au rămas un număr de posturi neocupate. Aceste posturi trebuia ocupate de cineva. Conform metodologiei, trebuia inspectorul general împreună cu consiliul de administraţie de acolo şi la propunerea consiliului de profesori trebuia să numească un director sau un director adjunct. Lucrul ăsta nu se întâmplase. Era un blocaj”, a declarat Pavel Năstase.

sursa

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.