ANUNŢ INFOTRAFIC – Circulația pe DN18 Baia Mare – Sighetu Marmației se desfășoară pe un fir

0
458
foto https://www.sighet247.ro

Centrul Infotrafic al Poliției Române anunță că, luni dimineață, din cauza arborilor căzuți pe carosabil, ca urmare a furtunii puternice, circulația pe DN18 Baia Mare – Sighetu Marmației se desfășoară pe un fir, alternativ, cu precizarea importantă că pe tronsonul Baia Sprie – Mara (pasul Gutâi, în județul Maramureș) este instituită restricție de tonaj (7,5 tone).

Șoferii vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone care doresc să se deplaseze pe ruta Satu Mare – Sighetu Marmației pot folosi ruta alternativă Satu Mare – DN19 – Livada – Orașu Nou – Negrești-Oaș – Huta Certeze – Săpânța – Sarasău – Sighetu Marmației.

Din acelaşi motiv traficul rutier este întrerupt pe DN1R, în zona localității Poiana Horea, în județul Cluj.

Din cauza arborilor doborâți de vântul puternic pe calea ferată, traficul feroviar este oprit pe secția CF 502, între Vatra Dornei (jud. Suceava) și Ilva Mică (jud. Bistrița-Năsăud).

Până la remedierea problemelor, circulația trenurilor între Moldova și Ardeal se realizează pe o rută ocolitoare, prin pasul Ghimeș (prin Bacău – Siculeni, jud. Harghita)

CFR Infrastructură a anunțat, luni dimineață, că 42 de zone feroviare, din cele 43 afectate de furtunile violente, au fost redeschise. Din cauza furtunii, peste 100 de trenuri au avut întârzieri, iar alte 15 au fost anulate.

„Începând de duminică, 17.09.2017, de la ora 15.40 și până luni, 18.09.2017, la ora 00.30 fenomenele meteo deosebit de violente înregistrate în jumătatea de nord a țării au afectat grav rețeaua de cale ferată și traficul feroviar pe raza regionalelor Timișoara, Cluj, Iași și Brașov, fiind înregistrate 43 de incidente.

Mijloacele de comunicație convenționale au fost întrerupte din cauza avariilor la rețelele naționale, alimentarea cu energie electrică a liniilor de contact pe mai multe secții de circulație și în unele stații de cale ferată a fost de asemenea avariată din cauza ruperii firelor de contact, iar zeci de copaci căzuți pe liniile de cale ferată au blocat circulația.

Pentru îndepărtarea avariilor au fost mobilizate 17 drezine pantograf, iar 174 salariați au acționat permanent în cursul nopții pentru restabilirea circulație, până la ora 5.30 fiind remediate 42 din cele 43 avarii produse la infrastructura feroviara, în curs de redeschidere fiind și firul 2 între Bătuța și Bârzava.

106 trenuri de călători au ajuns cu întârziere la destinație, 15 trenuri de pe raza regionalelor Timișoara, Cluj, Brașov și Iași fiind anulate.

La această oră personalul de specialitate acționează cu drezine pentru restabilirea circulației feroviare în condiții normale de trafic în zonele afectate”, informează CFR Infrastructură.

Info

Foto

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.