ANUNȚ DE LA MINISTERUL EDUCAȚIEI – Limba română va fi predată în școlile din Marea Britanie

0
274

ANUNȚ DE LA MINISTERUL EDUCAȚIEI   Ministerul Educației din România a anunțat că limba română va fi predată în școlile din Marea Britanie după ce programul dezvoltat până acum în alte țări s-a dovedit a fi un succes. Într-un comunicat de presă, Ministerul Educației transmite că proiectul privind predarea cursului de Limbă, cultură și civilizație românească (LCCR) în unități de învățământ preuniversitar din state membre ale Uniunii Europene se va desfășura și în Marea Britanie, începând din anul școlar 2017-2018.

În primul an, această materie se va preda în patru școli, iar dacă se va dovedi că este un succes s-ar putea extinde la mai multe.

Datorită realului succes înregistrat din 2007 până în prezent și având în vedere interesul crescut al comunității românești de peste granițe pentru acest curs, Ministerul Educației Naționale și Institutul Limbii Române cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe si al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni au urmărit, an de an, extinderea proiectului”, se arată în comunicat.

Ministerul Educației transmite că în anul școlar recent încheiat, cursul a fost predat în peste 500 de școli din Belgia, Irlanda, Italia, Portugalia și Spania de 134 de profesori, beneficiari fiind aproape 13.000 de elevi.

Procesul de selecție a personalului care va preda cursul este în desfășurare, toate informațiile fiind publicate pe www.ilr.ro.

Sursă

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.