ANUNȚ DE LA GUVERN – Ministerul Finanțelor Publice a respins ofertele dealerilor primari la ultimele 6 licitații de titluri de stat

0
56

ANUNȚ DE LA GUVERN  Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a respins ofertele dealerilor primari la ultimele 6 licitații de titluri de stat organizate în luna octombrie, într-un context caracterizat de creșterea temporară a ratelor dobânzilor din piața monetară. Acest fapt a influențat si nivelul randamentelor titlurilor de stat.

Loading...

Subliniem că MFP a acoperit în mare parte nevoile de finanțare prevăzute pentru anul 2017, implementând prudent planul de finanțare aferent anului 2017, printr-o distribuire uniformă a împrumuturilor de-a lungul anului, în vederea evitării acumulării unui necesar de finanțare foarte mare pe perioade scurte de timp.

În aceste conditii, nivelul disponibilităților în lei și în valută la dispoziția trezoreriei statului, aflate în soldul contului curent general al trezoreriei, acoperă actualmente peste 6 luni de necesar brut de finanțare.

Astfel, în vederea asigurării necesarului de finanțare rămăs pentru anul 2017, MFP va avea în vedere, în continuare, o politică de finanțare care să limiteze eventualele efecte negative asupra condițiilor de finanțare care s-ar putea materializa în creșterea randamentelor titlurilor de stat.

Informații furnizate de ANAF

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.