ANUNȚ DE LA COALIȚIA DE GUVERNARE – Impozitul pe dividente dispare

1
117

ANUNȚ DE LA COALIȚIA DE GUVERNARE   Coaliţia de guvernare are în vedere, în perioada următoare, renunţarea la impozitul de 5% pe dividende şi splitarea TVA-ului, a declarat luni preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, subliniind însă că Executivul este responsabil de calendarul adoptării acestor măsuri fiscale asumate prin programul de guvernare.

Am discutat în privinţa unor măsuri de politică fiscală. Aşa cum ne-am angajat, revin asupra deciziei de a reduce impozitul pe dividende de la 5% la 0%, splitarea TVA-ului, de care primul-ministru şi ministrul de Finanţe au şi vorbit”, a spus Tăriceanu, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare PSD – ALDE.

Întrebat despre data intrării în vigoare a măsurilor privind renunţarea la impozitul pe dividende şi splitarea TVA, Tăriceanu a precizat că Guvernul este cel mai în măsură să ofere datele cu privire la aplicarea lor. Mai mult, la precizarea jurnaliştilor că în programul de guvernare există ca termen asumat data de 1 septembrie pentru adoptarea acestor măsuri, Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat: „V-am răspuns, în privinţa calendarului vă răspunde reprezentantul Guvernului”.

Potrivit preşedintelui Senatului, nu s-a stabilit dacă măsurile privind renunţarea la impozitul pe dividende şi splitarea TVA vor fi luate printr-o ordonanţă de urgenţă sau printr-un proiect de lege.

Sursă

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Au disparut si controalele din partea autoritatilor,in zona pietii de pe Alecsandri multe magazine second au marfa fara a avea afisat pretul,te targuiesti,sa nu mai spun ca probabil nici nu mai stiu cum arata casa de marcat,ce sa mai vorbim de acte si costuri vamale pentru marfa adusa pe persoana fizica,in remorcute.In schimb este preocupare si control la cate o baba amarata care vinde o legatura de patrunjel de 1 leu.De ce sa mai plateasca bogatii dividente sau sa li se mareasca redeventele celor care exploateaza resursele naturale,doar o sa plateasca prostii la pompa si cei care nu au posibilitati sa-si lucreze pamantul si care il vor da gratis bogatasilor care o sa fie scutiti de plata de politicieni gen Tariceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.