ANI – Viceprimarul din Sălsig, declarat incompatibil

0
615

Agenția Naționalã de Integritate (ANI) a mai publicat o listă cu aleși declarați incompatibili. Starea de incompatibilitate a fost constatată în cazul a 30 de aleși locali (șase primari, 11 viceprimari, 12 consilieri locali și un fost ales local). În douã cazuri au fost identificate și indicii temeinice privind posibila sãvârșire de cãtre persoanele evaluate a infracțiunilor de fals în declarații, respectiv de conflict de interese de naturã penalã.

Pe listă este și Vasile Șofron, viceprimarul comunei Sãlsig, județul Maramureș

”Se aflã în stare de incompatibilitate începând cu data de 27 martie 2014 întrucât deține simultan funcția de viceprimar al comunei Sãlsig, jud. Maramureș, și calitatea de comerciant persoanã fizicã autorizatã în cadrul „ȘOFRON V. VASILE – PERSOANà FIZICà AUTORIZATÔ, precum și pe cea de reprezentant al C.L. Sãlsig în Consiliul de Administrație al Școlii Generale/Gimnaziale Sãlsig, încãlcând dispoziþiile art. 87, alin. (1), lit. d) și g) din Legea 161/2003”, se arată în comunicatul de presă al agenției.

Pe listă mai sunt și Mihai Apan, primarul comunei Apa, județul Satu Mare, care ”s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 21 iunie 2012 – 30 iunie 2014, întrucât, a deținut, simultan funcția de primar și calitatea de membru în cadul Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale „Vasile Lucaciu” Apa, încãlcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003” și LIviu Florin Laurențiu, consilier local în comuna Pomi, județul Satu Mare.

Conform ANI, Laurențiu Liviu – Florin a încãlcat regimul juridic al incompatibilitãților întrucât Somesul Pomi S.R.L-D, societate comercialã în cadrul cãreia persoana evaluatã deține funcția de administrator și calitatea de asociat unic, a emis 10 facturi fiscale cãtre Primãria comunei Pomi, Jud. Satu Mare, în valoare totalã de 5.990,7 lei (TVA inclus), încãlcând, astfel, prevederile art. 90 alin. (1) din Legea nr. 161/2003

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Unii dintre ei nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apãrare.

„Persoana […] fațã de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decãzutã din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publicã […] pe o perioadã de 3 ani de la data eliberãrii, destituirii din funcția ori demnitatea publicã respectivã sau a încetãrii de drept a mandatului. Dacã persoana a ocupat o funcție eligibilã, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului”, se precizează în comunicatul ANI.

ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.