Acasăoameni noiANCHETĂ - Reprezentanții KazMunayGas, la DIICOT

ANCHETĂ – Reprezentanții KazMunayGas, la DIICOT

spot_img

DISTRIBUIȚI

Reprezentanții companiei KazMunayGas International NV s-au prezentat marți la sediul DIICOT, ei fiind citați pentru a li se aduce la cunoștință faptul că societatea a fost introdusă ca parte responsabilă civilmente în dosarul Rompetrol.

Tot marți, la sediul DIICOT au fost citați și reprezentanții companiilor Oil Field Business Solutions și Rompetrol Rafinare.

Procurorii DIICOT au pus luni sechestru pe rafinăria Petromidia, în cadrul unui dosar penal care vizează modul în care a fost privatizată rafinăria. Acest dosar este disjuns din dosarul Rompetrol, în care a fost judecat și omul de afaceri Dinu Patriciu.

Sechestrul asigurător a fost instituit asupra bunurilor mobile și imobile ale KazMunayGas International NV, SC Oilfield Exploration Business Solutions SA și SC Rompetrol Rafinare SA, în vederea recuperării sumelor de 1.724.168.825 lei, 290.786.616 USD și 34.941.924 de euro.

Potrivit DIICOT, 14 suspecți au fost puși sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, înșelăciune, delapidare, evaziune fiscală, spălare de bani, manipularea pieței de capital prin tranzacții sau ordine de tranzacționare.

Tot luni, KazMunayGas și KMG International au transmis, printr-un comunicat de presă, că nu au fost informate oficial de existența unor investigații referitoare la activități din perioada 1998 — 2003, la momentul achiziției acțiunilor The Rompetrol Group NV (în 2007), subliniind că vor folosi toate mecanismele legale, atât la nivel local, cât și internațional, pentru a proteja investițiile realizate de la momentul achiziției.

„Pe 9 mai, companiilor KMG International NV (KMGI), Oilfield Exploration Business Solutions SA și Rompetrol Rafinare SA li s-a comunicat faptul că au fost citate ca părți responsabile civilmente într-un dosar în curs de anchetă la DIICOT. Aceste evoluții pot avea un impact negativ semnificativ asupra obiectivelor strategice și a planurilor de dezvoltare ale KMG în România. KMG a achiziționat un pachet de 75% din The Rompetrol Group NV în anul 2007. Privatizarea companiei Rompetrol Rafinare a avut loc în anul 2000, acordul de conversie în obligațiuni a datoriilor istorice ale companiei fiind încheiat în anul 2003. Atât KMG, cât și KMGI nu au fost informate oficial de existența unor investigații precum cele menționate astăzi în comunicatul de presă al DIICOT (referitoare la activități din perioada 1998 — 2003) la momentul achiziției acțiunilor The Rompetrol Group NV (în 2007)”, mai susțineau cele două companii.

Agerpres

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA