ANCHETĂ JUDICIARĂ – Laura Codruţa Kovesi, cercetată disciplinar de Inspecţia Judiciară alături de alţi doi procurori

1
240
foto http://adevarul.ro/

ANCHETĂ JUDICIARĂ Inspecția Judiciară a deschis o anchetă judiciară în care e vizată șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. Totul, după plângerile făcute de foștii procurori DNA, Mihaiela Iorga și Doru Țuluș.

Inspecția Judiciară a precizat că vizați de anchetă sunt și cei doi adjuncți ai lui Kovesi.

ANCHETĂ JUDICIARĂ Procurorii Doru Ţuluş, Mihaiela Moraru Iorga şi Nicolae Marin au depus o plângere la Inspecţia Judiciară în care reclamă modul prin care a fost derulată ancheta internă, în urma apariţiei în presă a unei înregistrări cu procurorul-şef Laura Codruţa Kovesi în cadrul unei şedinţe de lucru a DNA, conform Ştiri pe surse.

”Sesizarea la care faceţi referire, la care au fost conexate şi alte sesizări cu obiect similar, a fost repartizată spre soluţionare Direcţiei de inspecţie judiciară pentru procurori.

Apreciind că există indiciile săvârşirii unor abateri disciplinare, inspectorii judiciari au dispus începerea cercetării disciplinare faţă de procurorii Laura Codruţa Koveşi, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Marius Iacob, procuror şef adjunct al DNA şi Gheorghe Popovici, procuror şef secţie la DNA.

La finalizarea cercetării disciplinare, in funcţie de rezultatul verificărilor, inspectorii judiciari pot dispune fie admiterea sesizării, prin exercitarea acţiunii disciplinare si sesizarea Secţiei pentru procurori in materie disciplinara a CSM, fie respingerea sesizării in cazul in care se constata ca nu sunt îndeplinite condiţiile pentru exercitarea acţiunii disciplinare.

Facem precizarea că cercetarea disciplinară este o etapă a procedurii disciplinare reglementată de Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, având ca scop stabilirea faptelor şi urmărilor acestora, împrejurărilor în care au fost săvârşite, precum şi a altor date concludente din care să se poată aprecia asupra existenţei sau inexistenţei vinovăţiei”, precizează Inspecția Judiciară.

Info

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.