ANCHETĂ FINALIZATĂ – Polițiștii au finalizat cercetările în cazul accidentului de tren de la Jibou

0
2906
Foto: Adevărul.ro

ANCHETĂ FINALIZATĂ  După şase luni de cercetări, poliţiştii au finalizat dosarul accidentului de tren de la Jibou, în urma căruia patru studente din judeţul Maramureş şi-au pierdut viaţa. Poliţiştii sălăjeni au finalizat cercetările în cazul accidentului feroviar produs în 17 mai, soldat cu moartea a patru tinere de 20 şi 21 de ani şi cu rănirea gravă a alteia.

Dosarul a fost trimis procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, cu propunere de trimitere în judecată a singurei supravieţuitoare, Sanda Ungur, conducătoarea auto în vârstă de 21 de ani din vina căreia s-ar fi produs tragedia. Ancheta a eliminat orice dubiu cu privire la funcţionalitatea sistemelor de avertizare sonore şi luminoase care anunţau sosirea trenului şi a stabilit că şoferiţa le-a ignorat şi s-a angajat în trecerea căii ferate.

Cercetările efectuate în dosar au stabilit că semnalele acustice şi sonore de la trecerea la nivel cu calea ferată funcţionau la momentul producerii accidentului”, a declarat pentru Adevărul procurorul de caz Marta Chiş. Aceasta a mai spus că va analiza dosarul şi va lua o decizie în caz – clasare ori trimitere în judecată – până în 20 decembrie, în condiţiile în care este singurul procuror care activează la Parchetul Jibou.

Reamintim că în 17 mai, Mădălina Pârja, Maria Şteţ, Claudia Barboş şi Sara Pop, patru tinere în vârstă de 20 şi 21 de ani, toate din judeţul Maramureş, sudente în ultimul an în cadrul Centrului Universitar Baia Mare, şi-au piedut viaţa după ce autoturismul în care se aflau a fost spulberat de trenul personal 4046, Baia Mare-Jibou. Maşina era condusă de prietena şi colega lor de facultate, Sanda Ungur, de 21 de ani. Impactul a fost atât de puternic încât autoturismul a fost aruncat la câţiva metri distanţă de calea ferată, trei dintre pasagere murind pe loc după ce au fost proiectate în afara maşinii, scrie Adevărul.

O altă tânără a decedat în fiarele contorsionate. Singura care a scăpat cu viaţă a fost conducătoarea auto, aceasta suferind răni grave. Cele cinci maramureşence erau studente în ultimul an la Centrul Universitar Nord din Baia Mare şi se întorceau acasă de la Cluj-Napoca, unde participaseră la festivitatea de absolvire organizată de Universitatea Tehnică.

Sursă: Adevărul.ro

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.