ANCHETĂ DE AMPLOARE – 5 copii maramureșeni, singuri în Spania după ce părinții au decedat. Autoritățile se tem că ar fi victimele traficanților de persoane

0
612
Foto: Adevărul.ro

ANCHETĂ DE AMPLOARE   Cinci copii români, cel mai mic în vârstă de opt ani şi cel mai mare de 14 ani, au rămas singuri în Spania, după ce părinţii lor au murit. Mama lor, Ileana Pop, a suferit de o afecţiune incurabilă şi a murit la începutul acestui an în localitatea Cuenca din Spania.

Femeia ar fi lăsat cu limbă de moarte ca de copiii ei să se îngrijească o asociaţie care se ocupă cu întrajutorarea românilor aflaţi peste graniţele ţării. Impresionat de povestea copiilor, Gheorghe Barbu, un român din judeţul Prahova, care a locuit şi el mult timp în străinătate, s-a interesat de soarta acestora, convins fiind că ar fi ajuns pe mâinile unor traficanţi de persoane, conform Adevărul.

Totul a început în urmă cu câteva zile, când pe grupul pe care îl administrez pe Facebook a apărut un anunţ hai să-i zic umanitar. Se căutau nişte rude ale unor copii orfani. Am sunat imediat la Consulatul României, deşi era o oră cam târzie, uneva pe la nouă seara, dar nu mi-a răspuns nimeni. Am sunat apoi la celelalte numere de telefon care apăreau în anunţ. Dubios mi s-a părut că o asociaţie ar trebui să aibă şi un nume şi un număr de contact, dar ei nu aveau. Erau doar nişte numere de telefon mobil.

În cele din urmă îmi răspunde o doamnă care cu chiu cu vai şi-a dat identitatea, la insistenţele mele, şi care îmi spune că este de la Cluj. Mi-a spus pe scurt că cei cinci copii sunt foarte bine şi că toţi sunt la o singură familie şi că în România n-ar avea ce să facă, că n-au nicio şansă de viitor aici”, a precizat Gheorghe Banu. Acesta a explicat că reprezentantul asociaţiei susţine că cei cinci fraţi au fost înfiaţi şi că se află toţi la o familie din Spania.
Citește continuarea pe Adevărul.ro

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.