ANALIZĂ – Românii, campioni la importul de mașini vechi din Uniunea Europeană

0
134

ANALIZĂ  Situaţie alarmantă pe piaţa autovehiculelor second-hand din România. Numărul maşinilor la mâna a doua, înmatriculate în primele trei luni din acest an, este cu 133,4%% mai mare decât cel înregistrat în primul trimestru din anul 2016.

Analiza realizată de autovit.ro arată că peste 128.000 de autovehicule importate de români din ţările UE circulă acum pe şoselele din România, iar cauza principală e eliminarea taxei de timbru. Măsura luată de statul român a dus şi la creşterea înmatriculărilor de maşini noi (peste 22.000 de bucăţi).

„Încă de acum trei ani am previzionat că eliminarea timbrului de mediu va genera o creştere a pieţei de maşini noi, pe lângă alte efecte benefice ale deblocării ofertei interne. Dacă se menţin creşterile de până acum pe tot parcursul anului, piaţa maşinilor noi poate depăşi 110.000 unităţi, iar cea a vehiculelor rulate, din import, şi a celor reînmatriculate va atinge 600.000 de unităţi”, a declarat pentru news.ro directorul de vânzări în cadrul Autovit.ro, Cristian Cojocaru.

 

Sursă info și foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.