AMPLE ACȚIUNI ÎN ZONELE GRI DIN BAIA MARE – „Mi-am asumat (…) să transformăm zonele degradate Craica, Pirită, Ferneziu, Gară, Cuprom și Horea în zone civilizate” – Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

5
1073
Zilele trecute reprezentanții Poliției Locale Baia Mare au organizat mai multe acțiuni de identificare a persoanelor care locuiesc fără forme legale pe raza municipiului Baia Mare. Astfel, au fost verificate un număr mare de locuințe în zonele Pirită și Craica.

De asemenea, au mai fost făcute verificări împreună cu reprezentanții Serviciului Public de Asistență Socială (SPAS) în zona Cuprom și Horea 46A, toate acestea fiind supervizate de Dorin Coste, director general al Direcției Generale de Acțiune Civică. Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare, își asumă acest proiect și în calitatea oficială, dar și în calitatea de băimărean autentic, dorindu-și să trăiască într-un oraș model din perspectiva civilizației și a ordinii publice.
Polițiștii locali băimăreni au efectuat timp de câteva zile acțiuni de identificare a persoanelor care locuiesc fără forme legale pe raza municipiului Baia Mare. Au fost vizate zonele din municipiu unde există de obicei probleme de ordin social, la astfel de controale fiind identificate și alte probleme ce țin de protecția animalelor, salubritate sau igienă personală. Astfel, în zonele Pirită și Craica au fost verificate un număr important de locuințe. Toate acestea construite fără forme legale. Persoanele identificate au fost somate să pună în legalitate aceste construcții și acolo unde a fost cazul să se pună chiar acele persoane în legalitate cu privire la actele de identitate pe care le dețineau. Totodata, toate persoanele care au fost identificate au fost somate să respecte legislația privind protecția animalelor (cai sau câini fără stăpân).
Dorin Coste, director general Direcția Generală de Acțiune Civică: “Poliția Locală Baia Mare a organizat mai multe acțiuni în vederea identificării persoanelor care locuiesc fără forme legale pe raza municipiului Baia Mare, persoane care provoacă disconfort cetățenilor municipiului. Aceștia au fost sancționați contravențional pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Ne intereseaza în mod special asigurarea siguranței băimărenilor, crearea unui climat de ordine și liniște pe străzile orașului, adecvat timpului în care trăim, responsabilizarea cetățenilor pentru a conviețui în condiții de decență și respect reciproc. Astfel de acțiuni vor continua și vor fi permanentizate și le vom organiza și pentru alte zone din Baia Mare.”

Cu ocazia acestor acțiuni a fost verificat și un imobil din cartierul Ferneziu care aparține de societatea Remin Baia Mare și în care locuiesc mai multe persoane fără forme legale. Și în acest caz au fost luate măsuri pentru punerea acestora în legalitate. Alte două acțiuni au avut loc la Cuprom, loc în care există în permanență probleme de ordine publică. Și de acestă dată au fost identificate persoane care locuiau fără forme legale.
Poliția Locală Baia Mare împreună cu reprezentanții SPAS au făcut verificări la blocul de pe strada Horea 46A, unde au verificat persoanele care au încheiate contracte legale pentru locuințele sociale din zonă.

Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare: “Una dintre prioritățile municipiului Baia Mare este integrarea comunității rome din pungile de sărăcie prin muncă, educație, respect față de lege și comunitate și prin respectarea regulilor de igienă și sănătate.
Mi-am asumat că într-un mod corect din perspectivă umană și legală să transformăm zonele degradate Craica, Pirită, Ferneziu, Gară, Cuprom și Horea în zone civilizate de care românii indiferent de etnie să se poată bucura, scăpând de chinul în care au trăit cetățenii din aceste cartiere timp de mai bine de 20 de ani. Este o moștenire otrăvită pe care a venit momentul să nu o mai perpetuăm. Cetățenii municipiului Baia Mare vor avea, prin atitudinea noastră fermă, dovada respectului municipiului Baia Mare. Am toată încrederea în colegii mei din structura autorității locale, în special în Direcția Generală de Acțiune Civică și Serviciul Public de Asistență Socială. Îmi asum acest proiect și ca primar și ca băimărean autentic care își dorește să trăiască într-un oraș model din perspectiva civilizației și a ordinii publice.”

De asemenea, la toate acțiunile organizate de reprezentanții Poliției Locale li s-a adus la cunoștința celor care locuiesc în zonele vizate că le este interzis să circule pe raza municipiului Baia Mare cu atelaje cu tracțiune animală, respectivii fiind informați și despre sancțiunile la care se expun în astfel de cazuri. Tot lor li s-a adus la cunoștință și despre regulile de igienă și salubrizare ce trebuiesc respectate în comunitate. Astfel de acțiuni vor continua a fi desfășurate și în alte zone ale municipiului Baia Mare și ele vor fi permanentizate.

Sursa info. 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

5 COMENTARII

    • De aici iti dai seama ca totul e gargara.Inchizi cararile de acces si opresti racordarile ilegale la electricitate,in prima faza.Si unde e mult laudatul cartier din containere auto?

  1. Frectie la un picior de lemn.Intrare in legalitate? Oricum e mai usor de construit pe Craica decat sa treci de mafia formata in domeniul proiectarii si avizarii lucrarilor.Deh,foamea e mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.