AMENZI DE 30.000 DE LEI – Acţiuni pentru verificarea respectării legislaţiei în domeniul silvic şi al sistemelor de securitate

0
368

AMENZI DE 30.000 DE LEI Poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au intensificat controalele pe raza judeţului. Asta, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite din domeniul silvic precum şi pentru verificarea respectării legislaţiei specifice domeniului pazei şi protecţiei pe linia colectării, manipulării, depozitării şi transportului valorilor monetare de către agenţii economici care operează cu acestea.

 

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru cele opt infracţiuni constatate şi continuă cercetările, sub coordonarea procurorului, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi tragerea la răspundere penală a persoanelor implicate.De asemenea, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 30 000 de lei şi s-a dispus măsura confiscării a peste 33 mc lemn, din care 153 pomi de Crăciun.

 

Exemplu: Poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice împreună cu cei din cadrul Poliţiei oraşului Seini şi reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Cluj au efectuat verificări la o societate comercială cu punct de lucru în oraşul Seini. În urma controalelor efectuate, poliţiştii au aplicat trei sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5000 de lei, şi au dispus confiscarea contravalorică a 117 pomi de Crăciun, care la data controlului lipseau din stocul faptic al depozitelor societăţii.

 

Premergător sărbătorilor de iarnă, poliţiştii vor continua acţiunile pentru prevenirea şi combaterea delictelor din domeniul transportului, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos şi vor aplica măsuri ferme ori de câte ori vor constata abateri.

 

Informații furnizate de către IPJ Maramureș

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.