ALERTĂ ÎN UNGARIA – Explozie în centrul Budapestei. 2 răniți, nu e exclus să fie atac terorist

0
732
foto: http://www.flux24.ro/

ALERTĂ ÎN UNGARIA  O explozie puternică s-a produs noaptea trecută la Budapesta, într-o clădire din centrul oraşului, într-o zonă foarte căutată de turişti, unde sunt multe cafenele şi restaurante. Doi poliţişti au fost răniţi grav.

Străzile din jur au fost blocate, iar terasele au fost evacuate. Nimeni nu ştie deocamdată ce a provocat deflagraţia – presa maghiară vorbeşte despre o posibilă acumulare de gaze, dar nu exclude nici ipoteza teroristă. Există și posibilitatea unor reglări de conturi mafiote în capitala Ungariei, mai ales că astfel de incidente s-au mai întâmplat în trecut la Budapesta.

Autorităţile nu au confirmat decoamdată niciuna dintre aceste variante.

TRAGEDIE – Copil de 5 ani, ars pe 80% din corp după ce a căzut într-o groapă cu resturi încinse

Explozia a avut loc înainte de miezul nopţii, la parterul unei clădiri de pe un bulevard central, unde exista un spaţiu comercial gol. Potrivit unui comunicat oficial al Poliţiei Maghiare, doi oameni ai legii, care erau în trecere prin zonă au fost răniţi şi au fost duşi la spital.

ALERTĂ EXPLOZIE – Locatari ajunşi la spital după ce blocul a sărit în aer

„Am văzut doi oameni în uniformă, întinşi pe jos. Unul dintre ei a cerut ajutor prin staţie, iar poliţia a venit în două minute. Cealaltă persoană era o tânără în uniformă, care nu mişca şi sângera la nivelul capului”, le-a povestit un martor ziariştilor maghiari, potrivit Index.hu.

Zona unde a avut loc explozia este una foarte populară printre turişti şi localnici – sunt multe terase acolo şi întotdeauna este multă lume pe străzi până târziu în noapte. Forţele de ordine au închis totul în jur şi au evacuat toţi trecătorii.

Martorii oculari spun că în aer plutea un miros ciudat, de ars.

„Am auzit deodată o explozie puternică şi a căzut ceva în cameră de la fereastră, dar nu s-au spart. M-am uitat pe geam şi am văzut multe maşini de poliţie, de pompieri care veneau”, a povestit o turistă.

Suflul exploziei s-a simţit la cel puţin 100 de metri depărtare, scrie un cotidian de la Budapesta. De asemenea, a fost avariată o maşină care era parcată în apropiere.

Ipoteza unui atentat ar fi susținută, potrivit corespondentului Digi24 la Budapesta, Balazs Barabas, de faptul că ușa imobilului unde a avut loc explozia este deformată spre interior, ceea ce sugerează o deflagrație care ar fi avut loc afară, în timp ce în cazul unei explozii din interior, cauzate de o eventuală acumulare de gaze, ușa ar fi fost deformată, în mod normal, înspre exterior.

Situaţia este tensionată în Ungaria şi din cauza referendumului care va avea loc duminica viitoare. Maghiarii sunt chemaţi la urne să spună dacă sunt sau nu de acord cu planul european de relocare a imigranţilor în ţările membre ale Uniunii Europene. Guvernul de la Budapesta se opune ideii venite de la Bruxelles.

Sursă

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.