ALERTĂ LA CASA ALBĂ! – ACTUALIZARE. Familia Obama a fost întoarsă de la locul de îmbarcare în elicopter de teama unui atac terorist

0
161

Casa Albă a fost închisă sâmbătă, după ce un zgomot puternic s-a auzit pe peluza sudică, cu câteva minute înainte ca președintele Barack Obama și familia sa să se îmbarca într-un elicopter, informează Reuters, citând informații furnizate de mai mulți ziariști.

Loading...

Zgomotul puternic i-a determinat pe agenții Serviciului Secret să aducă presa înapoi în sala de briefing, să închidă ușile și să închidă clădirea.

 

Barack Obama și familia sa nu se aflau pe peluza sudică la momentul la care zgomotul a fost auzit. „Starea de izolare continuă, existând un mare nivel de consternare în rândul agenților Serviciului Secret care se află în afara clădirii”, se menționează într-o depeșă comună a ziariștilor de la fața locului.

Obama și familia sa urmau să se deplaseze cu elicopterul la baza Andrews pentru a se îmbarca în Air Force One și a călători la Selma, Alabama, pentru a comemora 50 de ani de la un marș pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare.Toate usile au fost incuiate, in timp ce ofiterii Secret Service au inceput sa caute locul exact de unde a provenit zgomotul neobisnuit.

ACTUALIZARE

Mai multi martori au relatat ca o dubita ar fi explodat in apropiere de cladirea prezidentiala. Se pare ca este vorba despre un chiosc mobil cu gustari, care a luat foc, dupa cum se poate observa intr-un clip filmat de trecatori.

Localnicii sustin ca furgonena vindea mancare in zona de mai mult timp, in apropiere de Casa Alba. Autoritatile americane au izolat perimetrul, blocand accesul trecatorilor si al masinilor.
Totusi, nu este confirmat faptul ca zgomotul are legatura cu incendiul care a cuprins furgoneta cu mancare, desi incidentele s-au produs la un interval foarte scurt unul fata de celalalt.
De asemenea, nu exista indicii care sa arate ca poate fi vorba despre un atentat terorist. Din primele informatii, nu exista raniti.

18.20 – Purtatorul de cuvant al Secret Service, Brian Leary, a declarat ca furgonena a luat foc in jurul orei locale 10.00, pe o strada de langa Casa Alba, si ca pompierii sositi la fata locului au stins flacarile.
La aproximativ aceeasi ora, un caine politist a detectat ceva suspect pe o alta strada din apropierea cladirii, intr-o masina care acum este verificata de Secret Service. Nu exista indicii ca incidentele au vreo legatura.

18.30 – Situatia este sub control, anunta Secret Service, care sustine ca incidentul nu este considerat „o amenintare serioasa”. Casa Alba a fost deblocata, iar Barak Obama si familia sa ar fi parasit cladirea cu o coloana oficiala, renuntand la elicopter. Ei se afla acum in drum spre Selma, desi au plecat cu o intarziere de peste 30 de minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.