ALEGERI MAREA BRITANIE 2017 – Conservatorii au cele mai multe voturi, dar pierd majoritatea în Parlament. Se cere demisia Theresei May

0
96
foto http://www.romaniatv.net

ALEGERI MAREA BRITANIE 2017 Aproximativ 46,9 milioane de britanici din peste 65 de milioane au avut posibilitatea să voteze, joi, în cadrul alegerilor parlamentare la care participă 3.304 candidaţi, în 650 de circumscripţii electorale. Conservatorii au cele mai multe voturi, dar ar putea pierde majoritatea parlamentară.

Loading...

Britanicii au votat timp de 15 ore în alegerile anticipate convocate de premierul Theresa May pentru a-şi întări majoritatea parlamentară şi a elimina orice opoziţie înainte de începerea negocierilor pentru Brexit, scrie România TV.

Primele exit-poll-uri sugerează pierderea majorităţii parlamentare de către conservatorii Theresei May şi un blocaj politic în Camera Comunelor chiar înainte de începerea negocierilor pentru Brexit.

Lira sterlină a început să se prăbuşească prin comparaţie cu dolarul şi euro, imediat după anunţarea previziunilor.

Autorităţile electorale au numărat până în acest moment rezultatele din 450 din cele 650 de circumscripţii, iar 205 laburişti şi 191 de conservatori vor intra în legislativ.

Jeremy Corbyn a lansat vineri dimineaţă critici dure la adresa premierului conservator, cerându-i să plece de la guvernare după ce rezultatele parţiale şi proiecţiile mass-media indică o pierdere a majorităţii conservatoare şi un mare eşec pentru Theresa May, care a convocat anticipatele în speranţa de a-şi întări mandatul parlamentar pentru negocierea Brexit-ului, transmite The Telegraph.

sursa

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here