ALEGERI LA CSM – Un procuror băimărean în noua structură de conducere

1
906

ALEGERI LA CSM Consiliul Superior al Magistraturii s-a format și, totodată, a fost aleasă noua conducere. Judecătorul Mariana Ghena (foto) este președinte al CSM, iar Cristian Mihai Ban este vicepreședintele acestui organism.

Noul CSM este format din judecătorii Simona Camelia Marcu şi Mariana Ghena – Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Lia Savonea – Curtea de Apel Bucureşti, Nicoleta Margareta Ţînţ – Curtea de Apel Braşov, Andrea Annamaria Chiş – Curtea de Apel Cluj, Gabriela Baltag – Tribunalul Neamţ, Evelina Mirela Oprina – Tribunalul Ilfov, Mihai Andrei Bălan – Judecătoria Timişoara şi Mihai Bogdan Mateescu – Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Totodată, în CSM au fost aleşi procurorii Codruţ Olaru – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Cristian Mihai Ban – Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, Florin Deac – Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş, Nicolae Andrei Solomon – Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Tatiana Toader – Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti.

Potrivit art. 3 din Legea 317/2004, Consiliul Superior al Magistraturii este alcătuit din 19 membri, dintre care nouă judecători şi cinci procurori, aleşi în adunările generale ale judecătorilor şi procurorilor, doi reprezentanţi ai societăţii civile aleşi de Senat şi trei membri de drept – preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ministrul Justiţiei şi procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Membrii CSM sunt aleşi pentru un mandat de şase ani, fără posibilitatea de a fi prelungit.

Mariana Ghena este unul dintre cei trei magistrați care l-au judecat pe Gigi Becali în dosarul ”Valiza”.Becali a fost condamnat atunci la 3 ani de închisoare, cu suspendare. Judecătorii Ştefan Pistol şi Cristina Arghir au fost pentru achitarea lui Becali, în schimb judecătoarea Mariana Ghenea a fost pentru condamnarea lui Becali. În opinia separată ataşată deciziei de achitare, judecătoarea Mariana Ghenea spune că Becali a încălcat legea atunci când a vrut să ofere 1,7 milioane euro echipei de fotbal U Cluj pentru a-şi apăra corect şansele în meciul cu CFR Cluj.

De altfel, la ultimul termen de recurs Becali a recunoscut singur că a vrut să mituiască fotbaliştii U Cluj, dar în opinia lui era vorba de o premiere care garanta că nu va exista nici un blat între cele două echipe. Judecătoarea Ghenea susţine însă ca acţiunea lui Becali este o încălcare a legii.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

 1. lol, asa presedinte asa sef al CSM (2017), Mariana Ghena anchetata pentru pentru obtinerea unei locuinte ilegal

  „Judecătoarea gălățeană Mariana Ghena, de la Înalta Curte de Casație și Justiție, a fost aleasă noul președinte al CSM, iar Cristian Mihai Ban este vicepreședintele acestui for.”

  http://www.sursazilei.ro/noua-sefa-csm-mariana-ghena-anchetata-trecut-pentru-o-casa-obtinuta-nelegal/

  E foarte grav fiindca exact mafia din Vrancea si Galati si Ban Cristian Mihai s-au ocupat maniacal sa-mi distruga viata

  Cititi:

  mafia din Galati:
  http://militia.freeforums.net/#category-4

  mafia din Parchetul de pe langa Curtea de apel Bucuresti condusa de Ban Cristian Mihai cu peste 30 (trei zeci) de dosare penale
  http://militia.freeforums.net/board/8/parchetul-de-langa-curtea-apel

  Pe mine nu ma mira ca stiu ce vorbesc despre mafia din magistratura din cauza careia am realizat ca nu se poate trai omeneste in Romania inca din 2009

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.