ALEGERI CONTESTATE – În Maramureş se cere renumărarea voturilor

0
2046

Alegeri contestate în Maramureş. Scrutinul din 5 iunie pentru alegerea primarilor, a preşedintelui de Consiliu Judeţean dar şi a consilierilor locali şi judeţeni s-a desfăşurat fără prea mari probleme în Maramureş. Cu toate acestea, la trei zile după ce s-a încheiat procesul electoral mai apar încă persoane şi formaţiuni politice care contestă rezultatele şi care cer renumărarea voturilor.

Potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Maramureş, în judeţ au fost depuse cinci contestaţii la rezultatele alegerilor.

Astfel, marţi, 7 iunie, au fost depuse reclamaţii pentru felul în care s-a desfăşurat procesul electoral din Strâmtura şi Băiuţ, ambele depuse de persoane fizice, în cel de-al doilea caz cererea fiind depusă în numele unei formaţiuni politice.

Miercuri, seria cererilor de renumărare a continuat pentru localităţile Rozavlea, unde a fost reclamată încălcarea legii electorale, Remetea Chioarului, unde un partid politic a cerut renumărarea buletinelor de vot, dar şi la Săcălăşeni unde reclamaţia a fost făcută de o asociaţie a minorităţilor.

Votul pentru alegerea autorităților administrației publice locale s-a încheiat, duminică seara, la ora 21.00. Cele peste 18.000 de secții de votare organizate la nivel național s-au închis. Procesul electoral s-a desfășurat între orele 7.00 și 21.00.

Numărul maramureșenilor care şi-au exercitat dreptul de a alege a fost de 203.830, ceea ce înseamnă 47.55%.

Prezența la vot pe țară a fost, până la ora 20.00, de 46,24%, potrivit site-ului Biroului Electoral Central (BEC). Niciuna dintre reclamaţiile depuse nu este de compenţa BEJ Maramureş ele fiind redirecţionate către birourile de circumscripţie şi IPJ.

voceatransilvaniei.ro

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.