ALCOOLUL – Un șofer a accidentat un bărbat care traversa șoseaua neregulamentar și fără să se asigure

0
181

Aflat în stare de ebrietate, a traversat prin loc nepermis şi a fost accidentat de un autoturism

La Moisei, un tânăr de 28 de ani din localitate a condus un autoturism pe DN 18, spre Vişeu de Sus. Pe o porţiune de drum în aliniament, a surprins şi accidentat un consătean, în vârstă de 52 de ani, care a traversat strada prin loc nepermis şi fără să se asigure. El a fost transportat la Spitalul din Borşa unde a rămas internat pentru supraveghere medicală. Cei doi participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest şi s-a constatat că pietonul avea o concentraţie foarte mare de alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii continuă cercetările, urmând ca la finalizarea lor să propună măsuri.

CAMPANIA ,,NU TRECE DINCOLO!” – “ ALEGE VIAȚA!” 

,,NU TRECE DINCOLO!” este campania Poliției Române pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicați pietonii. Ea se derulează la nivel naţional până la data de 30 noiembrie 2015. Scopul campaniei este prevenirea victimizării pietonilor prin accidente de circulaţie. Pe parcursul campaniei, polițiștii desfășoară acțiuni în trafic pentru conștientizarea pietonilor  asupra necesității respectării normelor rutiere și a conducătorilor auto asupra consecinţelor  neacordării  priorităţii de trecere  pietonilor.

RECOMANDĂRI PENTRU PIETONI:

Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!

Traversați perpendicular pe axul drumului – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

Când traversezi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.

Copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. Nu uitați! – copiii imită comportamentul rutier al adulților.

Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.

Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.