AJUTOR PENTRU NEVOIAŞI – Pensionarii ar putea primi pâine gratis zilnic

0
242
AJUTOR PENTRU NEVOIAŞI În Parlament urmează să fie depusă o lege prin care se dorește ca toți pensionarii care au pensia sub 500 de lei lunar să primească câte 2 pâini zilnic gratis. Și familiile sărace vor putea beneficia de acest ajutor.

AJUTOR PENTRU NEVOIAŞI Aceștia se vor duce cu cuponul de pensie și cu buletinul la magazin și își vor lua cele 2 pâini zilnic dacă au nevoie de acestea.

Dacă nu, acestea se vor reporta pentru o dată când au nevoie de mai multă pâine.
Costul acestora va fi suportat din banii consiliilor locale, care vor avea o evidență strictă a celor care vor beneficia de acest ajutor de stat.
Actul normativ prevede și sancțiuni pentru acei pensionari care vor lua pâinea și o vor comercializa. Aceștia nu vor mai beneficia de ajutor timp de un an, iar dacă recidivează îl vor pierde cu totul.

”Sunt mii de oameni în România care nu își permit să își măcar o pâine zilnic, întrucât au o pensie de mizerie. Aceștia, dacă nu vor primi pensii mai mari, care să le asigure minimum de trai, riscă să moară cu zile.

Cred că statul ar trebui să-i ajute cumva. Măcar să își poată alina foamea cu o pâine, două, zilnic, oferite gratuit. Nu e mult, dar e totuși ceva. Să folosească banii pentru pâine la altceva”, spune un deputat care lucrează la actul normativ.

Mai mult, de această lege ar putea beneficia și familiile care nu își pot duce traiul în mod decent din cauza veniturilor reduse.

Astfel, acolo unde venitul familie este de sub 1.200 de lei, primăriile vor deconta costul unei pâini zilnice pentru fiecare membru al acesteia.

Cei care se vor încadra în actul normativ vor trebui să dea o declarație pe propria răspundere la primărie, de unde vor primi un cupon cu care vor merge la magazin și vor lua pâinile cuvenite.

La fel ca la pensionari, și cei care vor primi pâinea gratuită dar vor fi prinși că o folosesc în scopuri comerciale vor primi sancțiuni.

Sancțiunile se vor adresa doar cetățenilor majori nu și copiilor pe care-i au în întreținere.

sursa

 

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.