AGENDA SĂPTĂMÂNII – Programul evenimentelor culturale desfășurate la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare

0
140

AGENDA SĂPTĂMÂNII   Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare va fi gazda mai multor evenimente culturale în această săptămână. Vă redăm mai jos atât programul acestora cât și detalii despre fiecare.

Loading...

Marţi, 5 septembrie – miercuri, 6 septembrie

Orele 8.30 – 19.30

Centrul de Onomastică din cadrul Facultăţii de Litere a Centrului Universitar Nord din Baia Mare – Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, în colaborare cu Municipiul Baia Mare şi Consiliul Judeţean Maramureş, organizează a patra ediţie a Conferinţei Internaţionale de Onomastică „Numele şi numirea”, ICONN4, Baia Mare, 5-7 septembrie 2017, cu tema „Sacru şi profan în onomastică”.

Parteneri: The International Council of Onomastic Sciences, Fundaţia ECHO, Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare.

Secţiunile conferinţei: „Sacru şi profan în antroponimie”, „Sacru și profan în toponimie”, „Sacru și profan în numele din spațiul public”.

Limbi oficiale ale conferinţei: româna, engleza, franceza, italiana, germana, spaniola.

Programul conferinţei:

Marţi, 5 septembrie

8.30-9.30 Secretariat tehnic. Primirea participanţilor. Înmânarea mapei conferinţei (Holul mare)

9.30-10.00 Deschiderea oficială (Sala de conferinţe)

10.00-13.00 Conferinţe în plen (Sala de conferinţe)

15.00-19.30 Lucrări pe secţiuni (Sala de conferinţe, Salonul  artelor, Fondul Academiei

Române, Sala colecţii speciale)

Miercuri, 6 septembrie

8:30-13.00 Lucrări pe secţiuni (Sala de conferinţe, Salonul  artelor, Fondul Academiei

Române, Sala colecţii speciale)

15.00-19.30 Lucrări pe secţiuni (Sala de conferinţe, Salonul  artelor, Fondul Academiei

Române, Sala colecţii speciale)

 

Marţi, 5 septembrie

Orele 15.00-17.00, CompuTeen

Team for Youth Association în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” organizează un curs de limba spaniolă pentru începători, realizat în cadrul programului educaţional „Social Hub: Come and Learn Spanish”. Cursul se adresează tinerilor băimăreni, cu vârste cuprinse între 14 şi 30 de ani, fiind susţinut de voluntari străini găzduiţi de Asociaţia Team for Youth, în cadrul proiectului „IN 4 EVS”, proiect finanţat de Comisia Europeană, Programul Erasmus Plus – Serviciul European de Voluntariat. Tinerii implicaţi în activităţi vor avea şansa de a-şi îmbunătăţi abilităţile de conversaţie în limba spaniolă, prin prezentări, jocuri, ateliere, discuţii, muncă în echipă.

Cursurile se vor desfăşura săptămânal,  pe o perioadă de minim 2 luni, începând cu data de  5 septembrie, în zilele de marţi, între orele 15.00-17.00, la sediul Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu”, iar în zilele de joi, între orele 18:00 și 20:00, la sediul Asociației Team for Youth. Cei interesați se mai pot înscrie până la mijlocul lunii septembrie, utilizând formularul Google care se poate găsi pe pagina de Facebook IN 4 EVS. Pentru informații suplimentare, puteți contacta iniţiatorii proiectului la numărul de telefon al Asociației Team for Youth: 0262 214 121.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.