Acasăsinucidere maramuresAFACERI PROFITABILE - "Baronul" pădurilor din România, germanul Schweighhofer, a cumpărat un...

AFACERI PROFITABILE – „Baronul” pădurilor din România, germanul Schweighhofer, a cumpărat un palat în Viena care valorează peste 35 milioane euro

spot_img

DISTRIBUIȚI

Proprietarul companiei producătoare de cherestea Schweighofer, Gerald Schweighofer, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Austria, a cumpărat palatul Herberstein din Viena, suma tranzacţiei fiind însă secretă, scrie ziarul austriac de business Wirtschaftsblatt.

În 2008, fostul proprietar al palatului, Raiffeisen Bank, a vândut clădirea cu peste 35 milioane euro, potrivit aceleiaşi surse.

Palais Herberstein (Michaelerplatz 2), construit între anii 1896 şi 1897, este un palat baroc înălţat în locul vechiului Palais Dietrichstein-Herberstein, care a încercat să se adapteze la stilul aripii Michaelertrakt.

A fost făcut în locul unei alte clădiri, Palatul Dietrichstein, celebru pentru Cafeneaua Griensteidl.

În 2002, Holzindustrie Schweighofer construia prima fabrică de cherestea în Sebeş.
A urmat apoi, în 2007, fabrica de cherestea din Rădăuţi, iar doi ani mai târziu Schweighofer cumpără unitatea de producere a panourilor încleiate din Siret şi în 2010 fabrica de panele din Comăneşti. În top 100 Cele mai valoroase companii din 2013, Holzindustrie ocupă poziţia 26 având o valoare de 507 mil. euro.

În 2015 a deschis o nouă fabrică de cherestea în România, a cărei construcţie a început în decembrie 2013. Unitatea are o suprafaţă de 70 de hectare şi o capacitate de debitare anuală de 800.000 metri cubi de lemn rotund, provenit din păduri din România şi din alte ţări, precum Polonia, Ungaria, Austria, Croaţia şi Slovenia.

Fabricile procesatorului austriac de cherestea au fost amendate cu 3 milioane lei în zece ani, printre neregulile descoperite în urma controalelor numărându-se neoperarea de date în sistemul IT de urmărire a materialelor lemnoase şi neconcordanţe de volume.

Compania a fost acuzată, în mai multe rânduri, că utilizează lemn provenit din tăieri ilegale, procesatorul susţinând însă contrariul. În iulie, Ministerul Mediului a anunţat că a sesizat Parchetul instanţei supreme în urma unui control la Holzindustrie Schweighofer, după ce a constatat nereguli printre care şi suspiciuni privind existenţa mai multor operatori economici care au furnizat lemn provenit din tăieri ilegale.

Legat de planurile pentru 2016, reprezentantul Holzindustrie Schweighofer spune că va urma o etapă de consolidare şi că doreşte păstrarea locurilor de muncă. Totalul investiţiilor efectuate până acum în România este de aproape 800 milioane euro.

Holzindustrie Schweighofer deţine fabrici de cherestea la Sebeş, Rădăuţi şi Reci (Covasna), operând şi o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv, la Siret, şi una de panel, la Comăneşti. Anul trecut, Holzindustrie Schweighofer a avut o cifră de afaceri de 2 miliarde lei şi un profit net de 294,24 milioane lei.

Sursa: zf.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA