PE SPINAREA ȘOMERILOR – Prejudicii de milioane de euro la ANOFM

0
513

Nereguli majore identificate la ANOFM de un control al Curții de Conturi. Dacă auditul este corect, unii dintre angajații instituției care se ocupă de șomeri ar trebui să își caute un alt loc de muncă.

Controlul Curții de Conturi la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a scos la suprafață prejudicii de peste 2,2 milioane de euro și abateri contabile de peste 50 de milioane de euro. ANOFM este o instituție de unde periodic sunt reținuți șefi care iau spagă, după cum scrie Hotnews. Exemplul lui Silviu Bian este cel mai notoriu, iar cel mai recent este al șefului de la Cluj, Daniel Don, care ar fi luat mită de aproape un milion de lei.

Ce au găsit inspectorii trimiși de Văcăroiu în control la ANOFM? Două milioane de lei plătiți ilegal unor șomeri care aveau salarii sau se înscriseseră la facultate, lucrări supraevaluate și nici acelea terminate și multe altele. întrebarea este: acestor bugetari vrem să le plătim 10% în plus la salarii și mai ales, fără să le pune condiții în schimb?

Pe lista neregulilor sesizate de Curtea de Conturi se află:

– Plăți nelegale în sumă de 153.000 lei efectuate din bugetul asigurărilor pentru șomaj pentru stimularea angajatorilor care au încadrat șomeri și au încetat raporturile de muncă ale acestora, înainte de termenul legal, precum și pentru persoane încadrate în muncă din rândul șomerilor în condițiile în care acestea beneficiau în același timp de drepturi de pensii.

– Plăți nelegale în sumă totală de 2.139.000 lei, reprezentând indemnizații de șomaj (acordate persoanelor că urmare a pierderii locului de muncă și absolvenților din învățământ care nu s-au putut angajă) și venituri de completare (acordate persoanelor disponibilizate prin concedieri colective) efectuate/acordate către beneficiari cu încălcarea cadrului legal în vigoare.

– Deficiente în monitorizarea, de către direcțiile de specialitate din cadrul ANOFM, a activității de informare și consiliere profesională, activitate care este destinată persoanelor în căutarea unui loc de muncă, fapt ce a condus la efectuarea de plăți nejustificate în sumă de 795.000 lei către furnizorul serviciilor de informare și consiliere profesionale.

Realitatea.net

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.