AFACERE INUMANĂ – Copii vânduți ca sclavi în Marea Britanie

0
22

Cotidianul The Sun a publicat o investigație în care dezvăluie o afacere unde copiii supraviețuitori ai cutremurului din Nepal sunt vânduți ca sclavi familiilor din Anglia, pentru 5.000 de lire sterline fiecare.

Astfel, băieți și fete, unii de doar 10 ani, sunt vânduți de o grupare de trafic de persoane, fiind vizați refugiații nepalezi și familiile indiene sărace.

Makkhan Singh, traficant, i-a îndemnat pe jurnaliști britanici să ia un nepalez în Anglia: „Sunt oameni buni. Sunt buni la treburi făcute în casă și gătesc foarte bine. Nu va veni nimeni după voi”.

Și copiii dintr-un oraș din nord-vestul Indiei sunt vânduți de către traficanții de sclavi familiilor bogate, care îi închid in casele din India, îi instruiesc și apoi le aranjează documente de călătorie false.

De asemenea, a înflorit și darea de mită pentru acte false, ceea ce înseamnă că pot fi aduși copii ca sclavi în Marea Britanie, sub pretextul ca sunt rude orfane adoptate.

„Va pot aduce băiatul. Însa transportarea lui în Marea Britanie și documentele de care aveți nevoie sunt responsabilitatea voastră . (…) Sigur că poate merge (în Anglia – n.red.) Am furnizat băieți care au mers efectiv în Marea Britanie. Ceea ce faceți cu el ține de voi”, a spus traficantul, filmat cu camera ascunsa.

Întrebat dacă există vreo problemă pentru a obține copiii pe care sa îi vândă, Singh a răspuns: „India este inundată de băieți. Nepalul a fost distrus și toți nepalezii sunt acolo. Mergem la părinții săraci, vorbim cu ei, facem o afacere”.

Acesta îi sfătuiește pe cumpărători sa îi pregătească întâi o perioadă de trei ani, în India, după care să le facă documentele. În plus, sunt recomandați copiii de 12-13 ani.

„Alegeți unul și îmi plătiți, după care plecați cu el. Apoi, nu mă mai cunoașteți, nu vă cunosc, nu ne-am întâlnit niciodată și nu-i primim înapoi”, a mai spus traficantul.

Totodată, acesta a explicat și că nu trebuie cumpărați copii care au mai puțin de 10 ani, pentru că „vor plânge, le va fi dor de părinți, nu vor putea lucra”. Nu în ultimul rând, traficantul a subliniat că nu stă la discuții cu privire la preț și că, în mod normal, o afacere de acest fel o încheie în cel mult 10 minute.

În urma cutremurului de 7,8 grade pe scara Richter, produs pe 25 aprilie 2015 în Nepal, aproape 9.000 de oameni au murit și 22.000 au fost răniți, în timp ce 3,5 milioane de persoane au rămas fără adăpost.

Sursa: ziarulromanesc.net

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.