ADIO VÂNĂTOARE DE AMENZI – Polițiștii rutieri nu vor mai putea folosi radarele din mașini neinscripționate și fără să poarte uniformă

0
3039

ADIO VÂNĂTOARE DE AMENZI Un deputat a pus gând rău radarelor ascunse. Liberalul Ioan Bălan propune, printr-un proiect de lege depus în Parlament, ca polițiștii rutieri să nu mai poată folosi radarul fix sau mobil din mașini neinscripționate și fără să poarte uniformă.

Deputatul PNL a declarat pentru Libertatea că inițiativa sa a venit în urma constatării că există o practică, care a început să apară în ultimul an, cu precădere, prin care polițiștii de la Poliția Rutieră folosesc mașini neinscripționate, folosesc aparatul radar de tip pistol fără a fi în uniformă, cu alte cuvinte, cu intenția clară de a nu fi depistați în trafic de către conducătorii auto, conform Libertatea.

”Ideea acestui proiect pornește de la principiul prevenției. Și pentru mine, dar și pentru colegii mei, cu care am discutat, prevenția înseamnă simplu fapt că o mașină de poliție trebuie să fie văzută în trafic.

Am auzit comentarii de genul: Domnule, dacă stăm cu radarul la vedere, participanții la trafic își fac semne și încetinesc. Extraordinar! Păi ăsta este și principiul pe care trebuie să îl aplice Poliția, și anume prevenția”, spune Bălan.

Deputatul a mai arătat că ”polițistul de la rutieră, dacă are în fișa postului doar un număr de amenzi și carnete auto ridicate, atunci avem o problemă mare”.

”Sunt câteva lucruri de bun simț. Am încercat să reintroduc în lege ceea ce era până acum un an, când toate radarele erau pe mașini inscripționate, nu cum sunt acum, pe mașini vechi, în două uși, cu geamuri negre.

Nici măcar nu știm dacă aceste mașini corespund, din punct de vedere tehnic. Cu toţii vrem să respectăm legea, dar dacă vrem și un pic de respect pentru instituția aceasta care se ocupă cu respectarea legii, trebuie și ei să facă tot ce pot pentru a primi acest respect”, a mai spus deputatul Ioan Bălan.

Ce prevede legea citeşte AICI

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. exact politia previne si apara,dar nu sta la pinda ca sa amedeze soferi pentru ca sefi lor le cere asa ceva . ca le mai si zice nu amendati nu aveti bani si grade

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.