ADEVĂRUL NESPUS – Cât de periculoasă este pentru sănătate carnea de porc?

0
512
foto http://www.all-food.ro/

ADEVĂRUL NESPUS Carnea de porc este o carne roşie bogată în proteine, vitamine esenţiale, minerale şi aminoacizi buni care sunt necesari pentru sănătatea organismului nostru.

ADEVĂRUL NESPUS Carnea de porc, după ce îi va fi eliminată grăsimea şi dată la o parte, este bogată în nutrienţi şi este foarte benefică sănătăţii noastre, scrie loon.ro.

Anumite părţi ale cărnii de porc, cum ar fi fileul de porc, cotletul şi muchiul de porc sunt mult mai sănătoase decât carnea de pui.

Totuşi, preparatele că şuncă/bacon-ul şi grăsimile din carnea de porc contribuie la creşterea nivelului colesterolului rău din organism, la blocarea arterelor şi, consumate regulat, ne pun în pericol sănătatea.

Atunci când grăsimea este dată la o parte, carnea de porc rămâne numai cu grăsimi mono şi polinesaturate, ceea ce o face excelentă în dietă celor cu colesterol mărit sau celor care au probleme cu inima.

Carnea de porc este bogată în fosfor, seleniu, sodiu, zinc, potasiu şi cupru.

În plus, conţine şi două minerale foarte importante, fier şi magneziu, dar şi calciu şi mangan.

Carnea de porc are în conţinutul sau vitmina B6, B12, tiamină, niacina, riboflavină şi acid pantotenic. Că şi număr de calorii, carnea de porc aduce 458 kcal/100 gr.

Vă prezentăm mai jos o comparaţie între carnea de porc şi carnea de pui din punctul de vedere al aportului nutritiv adus de fiecare.

tabel-carne-de-porc

Top 9 al beneficiilor aduse de carnea de porc

1. Este bogată în vitamina B. Vitamina B1 este vitală pentru creşterea şi repararea muşchilor şi ţesuturilor nervoase.
2. Riboflavină din carnea de porc menţine pielea sănătoasă, repara ţesuturile şi ajută la conservarea energiei din alimentele consumate.
3. Vitamina B6 prezenţa în carnea de porc ajută la metabolizarea grăsimilor, proteinelor şi carbohidraţilor şi la menţinerea sănătăţii ţesutului nervos.
4. Carnea de porc stimulează producerea de celule roşii în corp.
5. Fierul din carnea de porc stimulează producerea de energie şi contribuie la o absorbţie mai eficientă a fierului şi din alte tipuri de carne.
6. Carnea de porc menţine oasele sănătoase, puternice, dintîi sănătoşi şi asigura un nivel total de energie ridicat.
7. Zincul din carnea de porc întăreşte sistemul imunitar şi creşte rezistenţă organismului în faţă bolilor.
8. Carnea de porc este o sursă excelenţă de proteine şi aminoacizi, ambele necesare în evoluţia sănătoasă a organismului nostru.
9. Carnea de porc este excelenţă pentru piele, sistemul nervos, oase şi sănătatea mentală, dar şi pentru sistemul imunitar graţie antioxidanţilor.

sursa

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.