ACUZAȚII – Renault, în mijlocul unui scandal de discriminare sexuală după ce a lansat o ojă care poate corecta zgârieturile de pe maşini

1
165

ACUZAȚII Renault a lansat o ojă care poate fi folosită şi pentru corectarea zgârieturilor de pe vopseaua maşinilor, într-o încercare de a promova maşina de oraş Twingo, adresată femeilor, dar a atras acuzaţii de discriminare sexuală, relatează News.ro.

Loading...

Twingo este pentru „şoferiţele active care trebuie să circule prin oraş, dar care sunt atente şi la modă şi look”, se arată într-un comunicat al Renault.

Pentru susţinătorii drepturilor femeilor, strategia de marketing a Renuault este sexistă, iar felul în care a fost promovată nu a ajutat. Într-o reclamă, o femeie strigă „au” când observă o zgârietură pe maşina sa Twingo parcată între două vehicule. Apoi ea îşi vopseşte o unghie în albastru, înainte de a masca cu aceeaşi pensulă zgârietura de pe maşină.

Asta reduce femeile la preocuparea lor pentru frumuseţe şi incapacitatea lor de a şofa. Acest sexism insinuant, ordinar, zilnicm puen bazele pentru ce este mai rău, pentru că reclamele limitează femeile la un rol preconceput”, a afirmat şefa asociaţiei feministe Chiennes de Garde, Marie-Noelle Bas.

Un purtător de cuvânt al Renault a criticat percepţia că reclama şi oja scoasă la vânzare sunt sexiste. „Maşinile Twingo ţintesc femeile care preferă personalizarea maşinilor lor”, a spus purtătorul de cuvânt, notând că reclama nu arată o femeie care nu ştie să parcheze.

Citește continuarea articolului, AICI.

Sursă foto.

1 COMENTARIU

  1. A innebunit lumea! Dar banuiesc ca daca ar fi invers si femeia din reclama si-ar fi vopsit unghiile cu vopsea auto albastra nu ar mai fi fost nici o problema legata de ”sexismul insinuant”! Stupid womens!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.