ACUZAŢII GRAVE LA UN SPITAL – Ustensile medicale sterilizate în găleți puse pe jos

0
249
foto libertatea

ACUZAŢII GRAVE LA UN SPITAL Acuzații grave la Spitalul Ilfov. Jurnaliștii Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan, de la Tolo.ro, dezvăluie o serie de nereguli grave descoperite de Corpul de Control al Ministrului Sănătății, după un control făcut la Spitalul Județean Ilfov.

Loading...

Potrivit tolo.ro, care citează un raport oficial, în spital ”nu sunt elaborate protocoale de lucru pentru dezinfecție, personalul nu cunoaște substanțele dezinfectante, concentrația de lucru, timpul de acțiune şi nici timpii procedurali”. Mai mult, „așa numita – sterilizare- are loc în niște găleți. Găleți la propriu.Puse pe jos”, mai scriu jurnaliștii.

Jurnaliștii dezvăluie că raportul Corpului de Control în care sunt menţionate neregulile a ajuns pe masa ministrului Sănătăţii acum câteva luni.

„Raportul a ajuns la Florian Bodog și la Marian Petrache, șeful CJ Ilfov.

Un pesedist și un penelist. Ce fac ei? Până acum, nimic. Ministerul Sănătății și Spitalul Județean de Urgență Ilfov nu au răspuns ieri la întrebările adresate de jurnaliști”, scrie Tolo.ro.

Detaliile din documentul oficial sunt șocante. Pe secția nou-născut nu sunt respectate norme minime de igienă: ”Pe secția de Neonatologie, dezinfecţia de nivel înalt se face în găleţi care, la momentul controlului, conțineau soluţie Steril C şi Sterox, nu exista protocol de lucru şi personalul nu cunoaşte concentraţiile soluţiilor utilizate pentru dezinfecţie şi timpii de acţiune”, scrie în raportul Corpului de Control al ministrului Sănătăţii.

Sursa info

Sursa foto 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.