ACTUALIZARE/PERCHEZIȚII LA URBIS – Angajatul care construia arme artizanale în atelierul de mecanică, dus la audieri

0
3969

PERCHEZIȚII LA URBIS  Descindere azi dimineață, 17 martie, la societatea de transport în comun Urbis SA din municipiul Baia Mare. La sediul societății au ajuns mai multe echipaje de mascați însoțiți de lucrătorii din cadrul Serviciului de Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase de la Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș.

Descinderea a avut loc ca urmare a unor suspiciuni cum că un angajat al societății construia arme artizanale în cadrul unității, la Secția de Mecanică II.

„Dimineaţă la ora 7.00 au venit mascaţii în societate. Au treabă cu un mecanic care lucrează de foarte mulţi ani aici şi care ar construi capse şi arme în atelier”, au spus martori pentru Vocea.biz.

Bărbatul este angajat în societate din anul 1999 şi este un cunoscut al ofiţerilor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase. Pasionat de tot ce înseamnă mecanică fină, acesta îşi construia singur armele din componente pe care le aduna fie din poligoanele militare fie le achiziţiona de prin târgurile de vechituri.

percheziții la urbis 3

Actualizare:

După câteva ore bune de cercetări în atelierul în acre lucra bărbatul în vârstă de 50 de ani, oamenii legii au găsit un adevărat arsenal: o armă letală şi una neletală, peste 200 de cartuşe, 600 de capse pentru arma neletală care era confecționată artizanal dintr-un pistol de puşcat bolţuri, şi alte 82 de cartuşe glonţ, conform Vocea.

Bărbatul nu ar fi străin de vizitele oamenilor legii. La începutul anilor 2.000 a mai fost vizat pentru astfel de îndeletniciri.

Bărbatul a fost reținut de către polițiști și dus la sediul poliției pentru audieri.

Știre în curs de actualizare.

ActualMM

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.