ACTUALIZARE/INFRACȚIUNI DE CORUPȚIE – Primarul Anton Ardelean, în fața magistraților de la Curtea de Apel

7
2208

Primarul orașului Tăuții Măgherăuș, Anton Ardelean, se află astăzi în fața magistraților de la Curtea de Apel Cluj. Edilul a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție încă de acum patru ani, însă de atunci dosarul său se află pe rolul diverselor instanțe.

 

Procurorii l-au trimis în judecată pentru un prejudiciu de pe ste 160.000 de lei și l-au învinuit pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. În 2015, la începutul lunii decembrie, Anton Ardelean a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

 
Sentința a fost dată la trei ani după ce primarul Anton Ardelean a fost dat în judecată pentru că a acordat, timp de trei ani, ajutoare sociale mai multor familii din orașul Tăuții Măgherăuș, fără ca acestea să aibă drept. Acțiunea sa a fost încadrată la ”infracțiuni de corupție (Legea nr. 78/2000)”, beneficiarii ajutoarelor fiind rude ale consilierilor locali sau angajaților din primărie, prieteni sau apropiați pe al căror sprijin primarul se baza în campania electorală. Mai mult, cu toate că persoana vătămată (Oraşul Tăuţii Măgherăuş, prin viceprimar şi prin Consiliul Local al Oraşului Tăuţii Măgherăuş), nu s-a constituit parte civilă în cauză instanța a decis confiscarea de la inculpat a sumei de 162.550 lei, arată Vocea.biz.

De asemenea, Anton Ardelean a fost obligat să plătească suma de 3.000 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată. ”Menţine măsura sechestrului asigurator, instituită prin Ordonanţa nr. 176/P/2010 din data de 09.02.2012 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, asupra imobilului reprezentând construcţie – casă de locuit în suprafaţă desfăşurată de 276 mp, anexă în suprafaţă de 12 mp şi teren aferent în suprafaţă totală de 1.346 mp, – aparţinând inculpatului”, se mai arată în sentința dată de Judecătoria Baia Mare.

Anton Ardelean, prin apărătorii săi, a făcut până în acest moment toate demersurile legale posibile pentru a ataca măsurile luate împotriva sa. Rămâne de văzut ce se întâmplă astăzi la Curtea de Apel Cluj. Vom reveni cu mai multe amănunte.

ACTUALIZARE 1:

Cauza s-a amânat, pe considerentul lipsei expertizei. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 31 ianuarie 2017.

Știre în curs de actualizare.
ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

7 COMENTARII

  1. Ii printre putinii care a mai facut cate ceva,mai ales ca a adus investitori sa mai aiba unde lucra baimarenii.Desigur la salarii de cacao.

    • daca ar aduce primarii din baia mare si imprejurimi mai multi investitori, vrand-nevrand s-ar ridica media salariului ca ar fi concurenta de oferte si oamenii ar merge unde sunt mai bine platiti sau unde li se ofera mai bune conditii, daca nu ai multe variante, accepti ce gasesti, nu?

  2. Daca H oban a luat 4 ani cu suspendare pentru terenul de la kaufland ce sa mai zicem, acolo a fost vorba de o avere dar cui ii pasa.La noi se poate fura foarte mult, cu cat furi mai mult pedeapsa e mai mica.Astia sant oamenii de afaceri de la noi si edilii nostri.

  3. Daca a furat din bugetul public, din banii oamenilor, atunci sa plateasca, indiferent cum il cheama. Asa ceva lui Dumnezeu nu-i place. Nu stiu cum a putut fi reales un primar care fura. Aia da alegatori !!!

  4. aceasta persoana a fost condamnata cu suspendare pentru un lucru minor fata de ce spun unii ca ar fi facut ca primar. Foarte multi se intreaba de ce parchetul nu investigheaza modul cum s-a licitat ,executat si cum s-au platit sumele pentru lucrarile de canalizare din localitate,modul cum au fost atribuite terenurile pentru firmele de la aeroport si din alte locuri din raza orasului,ce sume sau vehiculat si cum au fost eventual inpartite ,modul cum s-au licitat si cui s-au atribuit initial terenurile pentru familiile tinere sa-si construiasca casa, poate ca ar fi bine sa se stie cu ce bani si mai ales cu citi bani au fost construite capelele de pe raza localitatii, contractele pentru dezapezire ,ce ziceti domnilor procurori sinteti interesati sau nu ?

  5. Mai fratilor romania este primitiva…atat timp cat suntem condusi de primari care au fost formati de comunism nu avem nici o sansa….nu va mai bateti capul si plecati afara la fel ca mine si reveniti peste 20 30 de ani cand generatia comunista dispare natural..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.