ACTUALIZARE 2 VINE ACASĂ! – Curtea de Apel Cluj a dispus eliberarea lui Cătălin Cherecheș! Decizia este DEFINITIVĂ!

24
24754

VINE ACASĂ! Curtea de Apel Cluj a dispus astăzi, 10 august, punerea de îndată în libertate a lui Cătălin Cherecheș, aflat în arest preventiv de peste 100 de zile! Vestea le va pica greu unora care sperau să scape o dată pentru totdeauna de primarul băimărean, în timp ce pentru susținătorii săi este primul semn că există justiție în România. Vă redăm mai jos integral comunicatul de la Curtea de Apel Cluj:

Admite cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv formulată de către inculpatul C. C., în baza dispoziţiilor art. 242 alin. 2 C.proc.pen. cu măsura arestului la domiciliu prev. de art. 218 şi următoarele C.proc.pen. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului C. C. de sub puterea MAP nr. 23/UP/27.04.2016, emis de către Tribunalul Cluj, dacă nu este arestat în altă cauză.În baza disp. art. 221 alin. 1, 5 Cod procedură penală impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul situat în Baia Mare.În baza art. 221 alin. 2 Cod procedură penală pe durata arestului la domiciliu inculpatul are următoarele obligaţii: a)să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b)să nu comunice direct sau indirect cu martorii din dosarul nr. 256/P/2015 al D.N.A. – Serviciul Teritorial Cluj În baza art. 221 alin. 4 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau obligaţiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art. 221 alin. 8, 9 Cod procedură penală supravegherea va fi exercitată de Biroul de Supraveghere Judiciară din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş. Potrivit art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat cu prezenta cerere rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, azi, 10 august 2016″.

ACTUALIZARE 1:

La scurt timp după ce magistrații Curții de Apel Cluj s-au pronunțat vizavi de înlocuirea măsurii de arest preventiv al lui Cătălin Cherecheș cu arestul la domiciliu, Călin Budișan, unul dintre avocații primarului a făcut prima declarație, pe scurt.

„Este o soluție normală din punctul meu de vedere, temeinică și legală”, a declarat pentru ActualMM.ro avocatul Călin Budișan.

Actualizare 2.

 

Cătălin Cherecheș a ajuns miercuri, 10 august 2016, spre orele serii, acasă. A venit cu mașina de la Cluj, însă a preferat să fie lăsat în apropierea casei și și-a făcut apariția pe jos, fiind așteptat de reprezentanți ai mass media. Fotografii și o scurtă declarație au fost postate pe Facebook, pe grupul Miting de susținere Cătălin Cherecheș.
ACTUALIZARE 2 catalin chereches eliberat

„Vreţi să mă filmaţi sau vreţi să mă pupaţi?”, le-a spus celor prezenți primarul ales al municipiului Baia Mare.

„Eu mă simt acasă peste tot. Cum să fie acasă? Bine. Respectăm instituţiile statului, respectăm Statul român şi, în rest, le mulţumesc băimărenilor că m-au susţinut. Şi după cum vedeţi, sunt bine, sănătos, emoţionat să reprivesc din nou oraşul. O să vă rog să mă înţelegeţi că nu vreau să dau nicio declaraţie despre situaţia mea judiciară pentru că aşa consider eu, pentru că respect instituţiile statului şi pentru că ştiu că există un echilibru de fiecare dată. Cred că mâine e o zi importantă că se pune crucea pe Catedrală. Astăzi e o zi normală, în care s-a făcut un gest de normalitate, pe care eu îl apreciez”, a mai spus Cătălin Cherecheş.

„Am vrut să simt aerul curat, de Baia Mare. Sigur nu am venit pe jos de la Gherla, deşi mi-ar fi prins bine dar am vrut eu să iau o gură de aer prin oraş”, au fost cuvintele sale înainte să intre în casă.

Curtea de Apel Cluj a decis eliberarea sa din arest preventiv, măsura fiind înlocuită momentan cu arest la domiciliu. Decizia de ieri a magistraților clujeni a fost primită cu mare bucurie de către susținătorii săi, care consideră că s-a făcut un prim pas spre justiție, dar și cu ușor scepticism de către câțiva dintre criticii săi. Cătălin Cherecheș s-a aflat departe de casă și de orașul căruia s-a dedicat de 107 zile, timp în care a fost arestat preventiv, fiind considerat în mai multe rânduri de către judecători “pericol public național”, un fapt care poate fi considerat cel puțin exagerat, fiind taxat adesea de opinia publică. Cătălin Cherecheș nu a clacat în fața procurorilor și a magistraților, deși a fost supus unei perioade grele pentru orice om. Își susține nevinovăția și va continua să lupte în justiție pentru a dovedi asta.

ACTUALIZARE 2 catalin chereches eliberat

ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

24 COMENTARII

 1. E bine ca nu l-au tinut maximul posibil,180 de zile.Pacat in schimb ca nu va putea sa faca mare lucru impotriva unei administratii incompetente.Ar fi cazul si de o mica curatenie,prea mustesc trantorii si prea nu se mai face nimic.Suntem in cadere libera.

  • Pai ar fi cazul sa facă presiuni ca Rob sa puna in practica cele promise.Aquaparcul se poate face chiar si fara terenul de la moara,Parcul Industrial nu stiu de ce ramane mort din nastere,Universitatea Baia Mare e doar o poveste,Primăria in Centrul Vechi,Sediu nou pentru ,,buletine”,etc.Sa speram ca toate astea nu o sa rămână doar in stadiul de povesti.

 2. BINE AI REVENIT ACASA CATALINE
  Ne bucura nespus de mult vestea aceasta si asteptam cu nerabdare sa vedem si deznodamantul povestii de trista amintire care, la prima vedere, pare o inscenare grosolana. Nu se poate sa nu ti se recunoasca drepturile pe care orice cetatean al Ro trebuie sa le aiba, pentru un proces echitabil. Acum, sper sa ai puterea de a lupta cu aceleasi arme ca si ceilalti implicati in proces. Succes.

  • Esti vreunul din trântori? Nu e destul ca la conducere am avut numai ciurii burii,mai avem si un aparat de functionari fara chef si nepriceputi.Doar emigrarea ne mai salvează,orasul o sa ajungă la nivel de Tg.Lapus,Somcuta,Ulmeni sau Seini,orase in care nu se intampla mai nimic.

 3. Imi aduc aminte de fotografiile din clasele de scoala.Din anii’70-80.Era acolo o poza cu,,ceasca”mereu tinar.Poate trebuia sa puneti poza celui ce vine intr-adevar,,acasa”…

 4. O decizie corecta in sfarsit este acasa acum ce vor face carcotasi care il voiau arestat definitiv , acum desi este liber oare va putea face ordine in oras care a devenit gazda carutelor pline cu ……care se plimba in voie si inca ceva de cand a intrat in arest sa dublat numarul de case pe craica si alte locuri ,dumnezeu sa iti dea putere de a curati orasul si a face ordine in primarie unde sau angajat inspectori cu duiumul fara a tine cont daca posturile sunt bugetate

  • Lasa ca rezolva problema cei doi perdanti:Tătaru si Tagarlas.Desigur ca nici cu Rob nu ne este rusine,e ca apa sfintita,zero efect.In orasul asta am ajuns in halul in care si daca am lua salariul in pokecoins tot nu am trece valoric ca paritate de 200 de euro.

  • Trebuie să sesizăm autoritățile e inadmisibil așa ceva acu au făcut din boltari si tabla de aluminiu ei se cred stăpâni pe terenul cfr ului si eu as începe de curiozitate un garaj aici în spate da nu cred că apuc seara si vin amenzile

 5. Domnule primar, pe Câmpul Tineretului s-au rupt indicatoarele cu interzis cu bicicleta si cu câinii. Se umbla pe acolo fără nici o problema cu bicicletele pe drumul acela din lemn, câini lăsați liberi, vorbiți Dvs cu cine se fi trebuit sa se ocupe de asta( doamna aia de la SPAU? ). Rușine tuturor băimărenilor pentru lipsa de respect pentru orașul lor! S-a văzut de când lipsiți câte poate face un singur om, numai sa vrea! Așteptam sa vi se dea voie sa faceți ordine in Baia Mare!

  • Nu inteleg care este problema ca se umbla cu bicicleta .La cati oameni bolnavi de diabet si boli cardiovasculare avem in tara asta e problema, ca se umbla cu bicicleta .

 6. Partea buna cu adevarat stiti care e? Ca arestul la domiciliu se deduce din durata pedepsei. Asadar, daca va fin condamnat la x ani de inchisoare, iar in timpul procesului sta in arest la domicilu y luni, va mai avea de executat doar x ani minus y luni.

  • Asta daca va fi gasit vinovat.Eu sper totusi ca totul sa fi fost doar o manipulare si in cazul in care are omul dreptate sa nu ajungă o victima nevinovata.E subtire granita intre adevăr si minciuna.

   • Am si spus, daca va fi condamnat, astfel ca precizarea ta nu era necesara. Speranta nu are legatura cu justitia. Iar granita dintre vinovatie si nevinovatie trebuie sa fie foarte clara, bazata pe probe, altfel, principiul prezumtiei de nevinovatie nu permite condamnarea cand „granita” asta e prea subtire. Astfel ca, DACA va fi condamnat, va insemna ca e vinovat, nicidecum o victima.

 7. Smecheri judecatorii de la Cluj! Cand era la Gherla, era plin de scrisori, interviuri. De cand e in arest la domiciliu, liniste totala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.