NE-AM CALIFICAT! – Baia Mare este printre cele patru orașe care au ajuns în finală pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii

3
3240

La Ministerul Culturii a avut loc astăzi, 11 decembrie, conferința de presă în care au fost anunțate orașele care s-au calificat pentru finala competiției pentru obținerea titlului de Capitală Europeană a Culturii.

Baia Mare se numără printre cele 4 orașe ale căror proiecte au fost considerate potrivite pentru această competiție. S-au calificat și cei din Timișoara, Cluj și București.

Actualizare: 

În perioada 7-10 decembrie 2015, au fost audiate delegațiile celor 14 candidați înscriși în cursa pentru obținerea prestigiosului titlu.

Conform informațiilor de pe site-ul www.capitalaculturala2021.ro, lista scurtă a orașelor preselectate a fost anunțată azi, 11 decembrie, ora 12,00, în cadrul unei conferințe de presă, susținută de Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, la care au mai participat reprezentanții Comisiei Europene, precum și președintele juriului. Conferința de presă a avut loc la sediul Bibliotecii Naționale a României (Bd. Unirii nr. 22), în sala Mircea Eliade (parter).

Juriul a invitat doar orașele care dețin, în opinia sa, o reală șansă de a câștiga titlul 2021, să-și revizuiască și să-și completeze candidaturile pentru etapa finală de selecție, preconizată pentru perioada august-septembrie 2016.

”Membrii juriului, cu reale competențe în materie, au fost numiți de Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene și Comitetul Regiunilor. Ministerul Culturii a numit, de asemenea, doi experți naționali, în consultare cu Comisia Europeană și în urma validării oficiale a acesteia din urmă. Cei doisprezece experți care vor evalua candidaturile orașelor sunt: Sylvia Amann, Cristina Farinha, Ulrich Fuchs, Steve Green, Valentina Iancu, Jordi Pardo, Anton Rombouts, Aiva Rozenberga, Pauli Sivonen, Raluca Velisar, Agnieska Wlazel, Suzana Žilič Fišer.

Conform instrucțiunilor primite din partea instituțiilor europene, audierile orașelor nu vor fi deschise publicului.

Ministerul Culturii, ca organizator principal al competiției, le dorește mult succes delegațiilor, asigurându-le de depunerea tuturor eforturilor pentru organizarea unui concurs corect și transparent”, se arată pe site-ul www.capitalaculturala2021.ro.

Aici pot fi găsite dosarele orașelor ale căror candidaturi au fost acceptate.

ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

3 COMENTARII

  1. Felicitari. Chiar daca nu vom trece de urmatoarea etapa este o realizare mare si rodul muncii (trebuie sa recunoastem!) a echipei Primarului. Sper sa nu fie carcotasi ce vor cauta sub orice forma minimalizarea implicarii edilului orasului in acest proiect! Ar fi prea frumos sa reusim pana la final! Oricum, Doamne ajuta si indiferent de rezultat este o realizare personala a lui C.C.

    • Nu contesta nimeni calitatile, implicarea si realizarile Primarului. Se vede ca a urmat cursurile Facultatii din Viena (a luat lucrurile bune care au loc in acea capitala, proiecte pe fonduri europene, etc..), iar tineretea si perseverenta il ajuta. A facut lucruri pe altii nu au fost capabili sa le faca in 15 ani.
      Insa unii ”carcotasi” si-ar dori ca tot acest Primar sa fie mai transparent si sa recunoasca atunci cand greseste. Abia in acel moment o sa putem declara cu adevarat ca are coloana vertebrala, isi asuma deciziile si tot el le remediaza!
      Felicitari lui si echipei pentru aceasta relizare! Sper sa nu se oprim aici, cu acest proiect!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.