ACTUALIZARE 2 (VIDEO)/CURTEA DE APEL A DECIS – Cătălin Cherecheș liber să participe la înmormântarea Înaltpreasfințitului Justinian Chira!

0
5648

ACTUALIZARE 2 (VIDEO) În această dimineață, magistrații Curții de Apel Cluj au luat în dezbatere contestația depusă de procurorii DNA la decizia Tribunalului Cluj de a-l lăsa liber pe Cătălin Cherecheș pentru a participa la înmormântarea Înaltpreasfințitului Justinian Chira. Cauza a început la ora 09:00.

 

În aceste momente, primarul ales al municipiului Baia Mare se află în sala de judecată. De cealaltă parte, pentru a pleda împotriva deciziei Tribunalului Cluj, se află tocmai șefa DNA Cluj, Anca Gabriela Marincean, aceasta fiind prezentă în sală și la termenul anterior.

Dacă instanța clujeană va delibera până la ora 10:00 și decizia va fi în favoarea lui Cherecheș, primarul ales al municipiului Baia Mare ar mai putea ajunge la slujba religioasă de înmormântare a Înaltpreasfințitului Justinian Chira în jurul orei 12:00.

Rămâneți pe ActualMM.ro pentru a afla decizia magistraților Curții de Apel Cluj. Știre în curs de actualizare.

ACTUALIZARE 1:

În urmă cu câteva minute, primarul ales al municipiului Baia Mare a primit o decizie favorabilă de la magistrații Curții de Apel Cluj. Aceștia au respins contestația formulată de procurorii DNA Cluj, lăsându-l astfel liber pe Cătălin Cherecheș pentru a participa la slujba de înmormântare Înaltpreasfințitului Justinian Chira.

În urma deciziei definitive și irevocabile a Curții de Apel Cluj, Cătălin Cherecheș va fi eliberat din arestul la domiciliu în intervalul orar 11:30 – 15:00 pentru a putea participa la slujba de înmormântare care are loc la Catedrala Ortodoxă Episcopală Sfânta Treime din Baia Mare. Primarul ales al municipiului Baia Mare a părăsit sala de judecată, acesta urmând să ajungă cel mai probabil înainte de ora 12:00 la slujbă.

Actualizare 2: Vezi ce a declarat Cătălin Cherecheș la ieșirea din sală. Credit video: Pagina de Transilvania

Actualizare 3:

Imediat după ce magistrații clujeni au respins contestația depusă de DNA Cluj la prima soluție dată de Tribunalul Cluj, Cătălin Cherecheș a declarat pentru paginadetransilvania.ro că vede în decizia instanței un gest de normalitate.

Mai jos, vă redăm întreaga declarație făcută de Cătălin Cherecheș imediat după pronunțarea deciziei Curții de Apel Cluj.

„Mă pregătesc de un drum spre Baia Mare, în grabă, dar cu gândul de a face un gest de maramureșean adevărat, de român adevărat, de om, acela de a aduce un ultim omagiu ÎPS Justinian Chira, Arhiepiscop al Maramureșului și Sătmarului. Cred că este un lucru de normalitate. Instanța a respins contestația făcută de către DNA Cluj. Probabil că dacă ar fi maramureșeni ar înțelege ce înseamnă să ai într-un fel obligația de om, de maramureșean să îți onorezi episcopul, să îl  onorezi pe cel care a dat lumină Maramureșului și Sătmarului și a adus lumină în casele multora dintre maramureșeni. Cred că este un drept fundamental acela de a merge la biserică, de a avea o viață spirituală și de ce nu, instanța a recunoscut acest lucru și văd în sfârșit un gest de normalitate”, a declarat Cătălin Cherecheș pentru Paginadetransilvania.

Simona Vasiac

Citește și: http://actualmm.ro/actualizare-decizie-contestata-dna-cluj-se-crede-mai-presus-de-dumnezeu/

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.