ACTUALIZARE 2: Inundatii la Seini si Sabisa. Seinelul isi face de cap. 140 l/mp in 12 ore la Copalnic Manastur (VIDEO)

2
653

Raul Seinelul din Seini isi face de cap. In momentul de fata  la fata locului se afla primarul Gabriela Tulbure, alaturi de prefectul Anton Rohian. Apa a creat probleme in trei puncte din Seini. La intrarea in oras, in centrul orasului si in zona benzinariei. In momentul de fata acolo actioneaza patru excavatoare.

Au fost si subsoluri inundate la Seini si Sabisa. 

ACTUALIZARE
In Seini, paraul Seinel a iesit din matca, apele lui ajungand pana intr-o parcare din apropiere. Au atins niveluri mari ale apei si paraiele din zona, probleme mari fiind la intrarea in Seini, dinspre Sabisa. Aici a fost nevoie de interventia a patru utilaje, deoarece apa a creat probleme celor care circulau pe DN1C, intre Baia Mare si Satu Mare.
Un sens de circulatie a fost inundat, la fata locului sosind primarul orasului Seini, Gabriela Tulbure, prefectul Anton Rohian si inspectorul sef al ISU Maramures, Ioan Muresan. Acestia au declarat ca problemele aparute sunt din cauza podetelor executate necorespunzator de catre cei de la Drumurile Nationale, cu tuburi prea mici in diametru.  Apele venite de pe versanti au adus crengi, PET-uri si alte gunoaie si tuburile s-au infundat, apa ajungand pe carosabil.  La actiunea de decolmatare au participat si localnici, dat fiiind faptul ca si ei au fost afectati de puhoaie, fiind inundate doua beciuri si cateva fantani din zona.
Totodata, politia locala si politia nationala a patrulat pe DN1C pentru a evita producerea unor evenimente rutiere. Apa a ajuns si pe partea carosabila in directia Seini – Satu Mare.

ACTUALIZARE 2

Ploile abundente căzute în ultimele 24 de ore pe teritoriul județului Maramureș au produs efecte negative pe raza mai multor unități administrativ teritoriale. Domnul Anton Rohian, prefectul județului Maramureș și lt.col. Ioan Mureșan, inspector șef al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență “Gheorghe Pop de Băsești” s-au deplasat în teritoriu pentru a evalua situația creată.

Astfel, în orașul Seini s-au produs revărsări minore ale pârâului Seinel și scurgeri din precipitații. Au fost inundate două beciuri, o curte și o fântână. În comuna Copalnic Mănăștur s-au produs revărsări ale văilor Berința și Bloaja, pe suprafețe mici, fără a fi afectate gospodării sau anexe. În aceeași zonă, au avut loc scurgeri de pe versanți și revărsări ale văilor locale, provocate de blocajele de la podețe. Ca urmare, prefectul Anton Rohian- în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență-  a dispus intervenția, cu forțe și mijloace, a I.S.U. Maramureș și primarilor din localitățile afectate. Pompierii militari și personalul primăriilor au intervenit operativ pentru înlăturarea efectelor ploilor abundente, atât pe raza orașului Seini, cât și pe cea a comunei Copalnic Mănăștur. Au fost decolmatate 15 podețe.

Conform datelor Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureș, cea mai mare cantitate de precipitații a fost cea înregistrată de stația hidrometrică din Copalnic Mănăștur: aproape 140 de litri în 12 ore. (În intervalul orar 07.00-19.00, în data de 21.09.2014)

I.S.U. Maramureș și S.G.A. monitorizează în continuare situația creată, ca urmare a prelungirii atenționării hidrologice COD GALBEN, până în data de 22.09.2014.

Președinte C.J.S.U. Prefect, ANTON ROHIAN

VEZI AICI CE S-A INTAMPLAT IN SOMCUTA MARE SI BAIA MARE.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.