ACTOR CELEBRU ÎN LEORDINA – Harvey Keitel, pe meleagurile natale ale mamei sale

0
952
foto http://variety.com

ACTOR CELEBRU ÎN LEORDINA Un actor celebru de la Hollywood a ajuns recent, pentru prima dată, în Maramureş, pe meleagurile natale ale mamei sale. A fost încântat de frumuseţea şi tradiţiile zonei, dar şi de vişinată.

Loading...

Născut la New York, este pentru prima dată când Harvey Keitel ajunge în Maramureşul mamei sale. Autorităţile din Leordina i-au acordat celebrului actorul titlul de cetăţean de onoare al comunei şi i-au dăruit un costum popular tradiţional, conform Observator.

Harvey Keitel a fost încântat să calce pe urmele mamei sale.

„M-am gândit mult la faptul că mama mea a umblat pe aceste străzi din Leordina. Aşa că întotdeauna mi-a rămas în minte imaginea mamei de fată care venea din Leordina în New York, împreună cu surorile mele. Am vrut să găsesc unde a umblat mama”, a spus actorul.

De altfel, actorul a putut să viziteze şi casa în care a crescut mama sa. A mers şi la Conacul Drahneilor din Ruscova.

Aici, gazdele l-au întâmpinat cu bucate alese. Salam din carne de căprioară şi mistreţ, dar şi mămăligă cu jumări sau tradiţionalele sarmale. Havey nu a cerut suplimentar decât… ulei de măsline.

Ca să nu se sperie de o masă aşa de încărcată, gazele l-au anunţat că îi pun şi „la pachet”. Cel mai mult, însă, actorului i-a plăcut vişinata.

Harvey Keitel a fost nominalizat la Oscar şi Globul de Aur şi a jucat în filmele marilor regizori Martin Scorsese, Ridley Scott, Quentin Tarantino, Robert Rodriguez sau James Mangold. Acum se află în România pentru filmarile la o nouă producţie, „See you soon”, o poveste de dragoste modernă, în care joacă împreună cu Liam McIntyre, protagonistul din „Spartacus”.

„Întotdeauna m-am simţit ca şi cum sunt din Leordina. Aşa că primirea acestui premiu prin care devin cetăţean de onoare este motivul pentru care zâmbesc. Sunt sigur că şi mama mea o face”, a mai spus Harvey Keitel.

Info

Foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here