ACTIVITĂŢI DE PREGĂTIRE – Jandarmii maramureşeni, instruiţi în domeniul montan (FOTO)

0
63

ACTIVITĂŢI DE PREGĂTIRE În perioada 30 august – 1 septembrie, în zona Preluca Căţelei din Munţii Maramureşului a avut loc o activitate de pregătire a jandarmilor montani. Au participat patru instructori din cadrul Centrului de Pregătire Montană Sinaia.

Evenimentul a fost organizat în cooperare cu IJJ Suceava, IJJ Bistriţa Năsăud, cu reprezentanţi ai ISUJ Maramureş, ai ITPF Sighetu Marmaţiei şi ai Salvamont Maramureş.

Loading...

Tema aleasă pentru eveniment a fost „Tehnica căutării şi salvării persoanelor rătăcite în zone montane greu accesibile / inaccesibile la sol. Aplicarea procedurii în situaţia constatării unor afecţiuni a stării de sănătate a persoanelor căutate. Participarea la activitatea de evacuare a persoanelor la cea mai apropiată unitate medicală”.

Această activitate a cuprins pe parcursul celor trei zile de desfăşurare diferite activităţi, începând cu cele de recunoaştere, identificarea locurilor de organizare a atelierelor de pregătire şi instalarea acestora (proceduri de acordare prim ajutor, noduri şi legături specifice, tehnici de rapel, tiroliană, transport accidentat ), precum şi exerciţii complexe.

În cadrul activităţii de pregătire, din partea IJJ Maramureş au participat jandarmi din comanda unităţii, din cadrul structurilor montane şi din cadrul detaşamentului mobil.

“Suntem încrezători în capacitatea structurilor privind intervenţia în zona montană, asigurând totodată iubitorii de munte că în situaţii deosebite, structurile abilitate vor interveni cu promptitudine şi profesionalism”, se arată în comunicatul transmis.

Informaţii furnizate de IJJ Maramureş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.