ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR MARAMUREŞENI – Permise reţinute, menţinerea ordinii în piaţa din Seini şi combaterea prostituţiei

0
312

ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR MARAMUREŞENI Poliţiştii rutieri au fost prezenţi şi joi în trafic pentru prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care pun în pericol siguranţa traficului rutier, conducând cu viteză peste limita legală admisă sau fără a acorda prioritate de trecere pietonilor.

În cadrul acţiunilor desfăşurate ieri, între orele 7.00 şi 20.00, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au verificat mai multe autovehicule. Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 35 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 12.000 lei.

De asemenea, 11 conducători auto care au pus în pericol siguranţa participanţilor la traficul rutier au rămas fără permise de conducere.

Tot joi, 7 septembrie, poliţiştii din Seini au vegheat la menţinerea stării de ordine şi legalitate în cadrul unei acţiuni organizată în perimetrul pieţei din oraş şi pe DE 58 şi DJ 109I.

Acţiunea a vizat, în principal, combaterea comerţului ilicit. Activităţile preventive au fost extinse şi pe drumurile publice din apropierea târgului, urmărindu-se combaterea contrabandei dar şi supravegherea participaţilor la traficul rutier din zonă şi prevenirea evenimentelor rutiere.

În cadrul acţiunii au fost verificaţi mai mulţi comercianţi şi au fost controlate 22 autovehicule.

Pentru neregulile constatate la Legea nr.12/1990 şi pentru încălcări ale normelor rutiere, poliţiştii din Seini au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 4 000 de lei.

Între orele 22.00 şi 24.00, poliţiştii Biroului de Ordine Publică Baia Mare au organizat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea prostituţiei pe raza municipiului.

Astfel, au fost depistate 16 femei care, în locuri publice, atrăgeau persoane în scopul întreţii de raporturi sexuale în schimbul unor sume de bani.

Persoanele identificate au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 8 000 de lei, conform prevederilor Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Informaţii furnizate de IPJ Maramureş

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.