AcasăActualitateSocialACȚIUNI ALE POLIȚIE - 96 de infracțiuni și peste 1.600 de amenzi...

ACȚIUNI ALE POLIȚIE – 96 de infracțiuni și peste 1.600 de amenzi au fost aplicate într-o singură săptămână

spot_img

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii maramureşeni desfăşoară activităţi în cadrul acţiunii naţionale Blocada pentru prevenirea faptelor antisociale şi asigurarea unui trafic rutier sigur, în special pe drumurile dinspre şi către punctele de trecere a frontierei. În perioada 06 – 12 august a.c., polițiștii maramureşeni au constatat 96 de infracțiuni, au aplicat 1 618 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 430 000 de lei şi au depistat cinci persoane urmărite.

În perioada 25 iulie – 31 august a.c., Poliția Română desfășoară o acțiune la nivel național pentru prevenirea faptelor antisociale, asigurarea fluenţei și siguranței traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens, precum și pe șoselele dinspre și către punctele de trecere a frontierei. La activități participă poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, acţiuni speciale, arme, explozivi şi substanţe periculoase. În perioada 06 – 12 august a.c., la acțiunile desfășurate în judeţul Maramureş au participat 411 poliţişti. Din totalul acestora 243 sunt de la ordine publică, 116 de la rutieră, 41 de la investigaţii criminale, iar restul de la celelalte structuri.

În urma celor 84 de acţiuni punctuale desfăşurate în această perioadă, poliţiştii au constatat 96 de infracţiuni, dintre care 41 de natură judiciară şi 29 la regimul circulaţiei rutiere, restul faptelor vizând alte genuri de infracţiuni. Dintre infracţiunile descoperite, 30 au fost constatate în flagrant delict.

Poliţiştii au depistat două persoane care aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei închisorii şi o persoană care avea mandat de arestare preventivă.  De asemenea, au fost aplicate 1618 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 436 893 de lei, dintre care 215 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991 a ordinii și liniștii publice şi 30 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

În urma activităţilor desfăşurate în trafic, poliţiştii au aplicat 1 308 sancțiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 17 pentru consum de alcool, 422 pentru viteză neregulamentară şi 29 pentru nerespectarea normelor legale privind depăşirea.

Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 8 395 de lei, au reţinut 98 permise de conducere şi au retras 28 certificate de înmatriculare.

POLIŢIA ROMÂNĂ VĂ RECOMANDĂ:

Înainte de a pleca la drum mai lung, trebuie verificată întotdeauna starea tehnică a autovehiculului. De asemenea, este bine să vă interesaţi  cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgeţi.

Puteţi obţine permanent informaţii cu privire la condiţiile de trafic rutier şi despre eventualele rute ocolitoare, prin intermediul Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Circulaţi adaptând permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! Autoturismul trebuie echipat corespunzător. Verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilului, antigelului şi al lichidului de parbriz.

Pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, menţineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

Pentru protecţia autovehiculului, poliţiştii vă recomandă ca atunci când vă parcaţi autoturismul să închideţi geamurile şi să vă asiguraţi apoi că l-aţi încuiat. Depozitaţi cumpărăturile în portbagaj şi nu lăsaţi la vedere bunuri de valoare, precum aparatură GPS, telefoane mobile, borsete sau serviete.

Nu lăsaţi autoturismul pornit şi neasigurat nici atunci când îl părăsiţi timp de câteva momente pentru a face cumpărături mărunte sau în incinta staţiilor de alimentare.

Poliţiştii sunt prezenţi în zonele în care au loc manifestări publice şi le recomandă participanţilor să nu consume alcool în exces, să nu intre în conflicte şi să aibă grijă la bunurile personale.

Aveţi grijă de bunurile pe care le aveţi asupra dumneavoastră când vă aflaţi în mulţime.

Nu răspundeţi la provocări cu violenţă şi încercaţi să evitaţi conflictele!

Nu consumaţi alcool în exces ori substanţe interzise şi nu vă lăsaţi angrenaţi în dispute verbale care pot degenera.

Atunci când vă însoţesc copiii, nu îi lăsaţi nesupravegheaţi, învăţaţi-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă!

Învăţaţi-i pe cei mici cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăcesc, asiguraţi-vă că aceştia cunosc numele complet al părinţilor, numărul de telefon, precum şi adresa acestora.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA