ACȚIUNE SILVICĂ ÎN MARAMUREȘ – Doi bărbați prinși la furat de lemne în Valea Vaser. 24 mc de lemn, confiscat de polițiști

1
543

ACȚIUNE SILVICĂ ÎN MARAMUREȘ  În perioada 06-08 noiembrie a.c., poliţiştii din Vişeu de Sus au desfăşurat o acţiune în zona „Valea Vaser” pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos.

Loading...

Acţiunea s-a soldat cu confiscarea a 24 mc lemn rotund foios şi răşinos şi cu constatarea a patru infracţiuni prevăzute de Codul Silvic. De asemenea poliţiştii au indisponibilizat un tractor articulat forestier (TAF) şi un ferăstrău electric.

În locul numit „Valea Boului” din zona „Valea Vaser”, fond forestier proprietatea statului roman, au fost identificaţi doi bărbaţi în vârstă de 45 respectiv 52 de ani, care au tăiat mai mulţi arbori de esenţă foios, pe care i-au transportat de la faţa locului cu ajutorul unui tractor articulat forestier.

Cantitatea de material lemnos identificată a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor şi a fost predată în custodie Ocolului Silvic Vişeu de Sus. TAF-ul şi motoferăstrăul au fost indisponibilizate iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

În aceeaşi zonă, dar într-un fond forestier proprietate privată, poliţiştii au descoperit 70 de cioate rămase în urma tăierilor ilegale de material lemnos de esenţă răşinos, specia molid. La faţa locului au fost găsiţi tăiaţi şi abandonaţi 15 arbori, respectiv cantitatea de 11,70 mc ce au fost ridicaţi în vederea confiscării şi predaţi în custodie Ocolului Silvic Vişeu de Sus. În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori şi pentru identificarea autorilor.

Informații furnizate de IPJ Maramureș

1 COMENTARIU

  1. Problema cea mare este ca oamenii locului s-au „obisnuit” cu furtul de lemne. Multa vreme nimeni nu i-a intrebat de sanatate, faceau totul de capul lor. Este „firesc” pentru ei sa mearga cu TAF-ul in padure sa taie cativa copaci, ZILNIC!!!! Ca doar….”cum sa nu taiem lemne aici in munti, unde cade padurea pe noi!” Foarte greu se vor lepada de acest obicei!!! Plus ca, Valea Vaserului este plina de exploatari forestiere, gasesti la tot pasul adevarate depozite de busteni! Cu toate ca zona este Parc Natural!!!????? Cine mai stie care lucreaza legal si care nu????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.