ACȚIUNE LA FIRIZA – Băimărean găsit azi-noapte în pădure, beat și cu hipotermie, după ce s-a pierdut de grupul de prieteni

0
880

ACȚIUNE LA FIRIZA  Acțiune de salvare azi-noapte în zona Barajului Firiza de la marginea orașului Baia Mare. Salvamontiștii au fost alertați prin 112 azi-noapte, în jurul orei 00:00, despre faptu că un bărbat s-a pierdut în pădure.

Întregul incident s-a petrecut după o petrecere în natură. Bărbatul în vârstă de 30 de ani, împreună cu un grup de prieteni, și-au petrecut seara în pădure, în zona barajului Firiza. La un moment dat, în timpul unei „mici drumeții”, bărbatul (care era în stare de ebrietate) a fost prins de furtună și s-a pierdut de grup.

Din cauza condițiilor atmosferice nefavorabile, vizibilitatea a fost redusă și, astfel, bărbatul a ajuns într-o zonă din pădure greu accesibilă. Acesta s-a adăpostit de furtună cum a putut, până la venirea salvamontiștilor și a jandarmilor.

Salvatorii l-au găsit pe bărbat desculț și cu hipotermie, acesta fiind predat imediat unui echipaj de pe ambulanță.

„Ii sfătuim pe cei care se aventurează în zone pe care nu le cunosc să transmită periodic informații aparținătorilor cu privire la traseul pe care îl urmează și pe cât posibil să urmeze marcajele de pe traseele turistice. În cazul în care intervin probleme îi sfătuim să sune urgent la 112 și să alerteze echipele de salvare. Fiecare minut este prețios, fiecare informație pe care o pot transmite salvatorilor le poate salva viața celor care se află în dificultate!”, recomandă salvamontiștii maramureșeni.

 

ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.