ACȚIUNE ÎN MARAMUREȘ – Zeci de metri cubi de lemn, confiscaţi de polițiști. Amenzi de 22.000 de lei

1
357

ACȚIUNE ÎN MARAMUREȘ  Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș, împreună cu specialişti silvici din cadrul Gărzii Forestiere Cluj–Napoca și ai Direcției Silvice Maramureș, au efectuat controale la două societăți comerciale pentru verificarea modului în care acestea respectă normele referitoare la exploatarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase.

În urma neregulilor constatate la cele două societăți, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale la Legea 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare totală de 22.000 de lei și a fost dispusă măsura complementară de confiscare a 159,68 m.c. de materiale lemnoase, în valoare totală de aproape 13.000 de lei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate au rezultat indicii că un bărbat, de 35 de ani, angajat al unui ocol silvic, ar fi achiziționat masă lemnoasă de la diferite persoane fizice din județul Maramureș, iar ulterior ar fi participat la inventarierea și punerea în valoare a acestei mase lemnoase, în vederea exploatării.

Exploatarea masei lemnoase s-ar fi realizat de una dintre societățile comerciale verificate, în baza unor autorizații de exploatare emise în luna februarie 2018, în condițiile în care autorizația de funcționare a ocolului silvic privat a fost retrasă, iar dispozitivele speciale de marcat au fost ridicate de către Comisia pentru Autorizarea Funcționării Ocoalelor Silvice din cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor.

În cauză, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Biroul de Combatere a Delictelor Silvice s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, fiind înregistrat dosar penal la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

 

Sursă info: Someșeanul.ro

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Fara nici o indoiala, amenzile pentru acest tip de contaventii NU SUNT solutia eradicarii lor. Aceste fapte ar trebui tratate ca infractiuni deosebit de grave si, pe langa recuperarea pagubelor, ani grei de puscarie (FARA CONDAMNARI CU SUSPENDARE!!!) Aceste fapte reprezinta un atentat deosebit de grav asupra patrimoniului „verde”, asupra sanatatii noastre si a viitorului nostru si al copiilor nostri!!! Acest gen de fapte se comit zilnic pe intreg teritoriul judetului Maramures, de la Borsa la Seini, de la Salva la Viseu, toata zona codrului si nu numai!!! Exista nenumarati infractori deveniti „putred de bogati” care practica in continuare aceasta activitate!!!
    Heads up authorities!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.