ACȚIUNE ÎN FORȚĂ – Trei tone de petarde au fost confiscate de poliţiştii de la IPJ Ilfov

0
162

Ne bucură apropierea Crăciunului şi a Anului Nou, dar ne îngrozesc petardele, mai ales atunci când sunt folosite în perioada în care nu sunt permise. În ultimii ani, foarte români au ajuns cu răni grave la spital pentru că au folosit petarde şi artificii cumpărate de pe piaţa neagră. Este sezonul în care poliţiştii sunt în alertă. 

Agenţii de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Ilfov au prins, luni seară, în flagrant un bărbat care încerca să vândă ilegal 3 tone de materiale pirotehnice, relatează Agerpres.

Poliţiştii au descins exact când cei doi bărbaţi făceau tranzacţia într-o casă din Jilava. Vânzătorul le adusese din Polonia şi cerea 40.000 de lei. Petardele au fost confiscate şi patru indivizi duşi la audieri. Petardele confiscate fac parte din clasa a doua şi a treia. Pot fi folosite numai de pirotehnişti în spaţii deschise.

Pot fi comercializate doar articolele pirotehnice care nu pun viaţa în pericol: steluţe, lumânări şi jerbe cu scântei. Este bine să ştiţi că şi cumpărarea de petarde periculoase se pedepseşte cu închisoare.

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.