ACȚIUNE AMPLĂ – Polițiștii rutieri maramureșeni au controlat peste 250 de autovehicule într-o singură zi

1
390

ACȚIUNE AMPLĂ   În cadrul unor activităţi desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie pe raza judeţului, poliţiştii rutieri au oprit pentru control 269 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 127 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 42 000 de lei, au fost reţinute 5 permise de conducere şi retrase 3 certificate de înmatriculare.

Ieri, între orele 13.00 – 15.00, poliţiştii Serviciului Rutier au acţionat cu autospecialele dotate cu aparatură video radar de supraveghere a traficului rutier şi măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor pentru a determina participanţii la trafic să adopte un comportament responsabil şi să respecte regulile de circulaţie. A fost acordată o atenţie sporită prevenirii accidentelor rutiere generate de viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum, indisciplina pietonală şi neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Citește și ULTIMA ORĂ / ACTUALIZARE 2 – Ameninţare cu bombă la Tribunalul Maramureş. A fost evacuat inclusiv platoul din faţa clădirii (FOTO)

Astfel, în doar două ore de acţiune poliţiştii au oprit pentru control 269 de autovehicule care se deplasau pe raza municipiului Baia Mare sau pe D.N.1C. Baia Mare – Buciumi şi Baia Mare – Ilba, D.N. 18 Baia Mare – Baia Sprie, D.N. 18 Baia Mare – Cărbunari, D.J. 182B Baia Mare – Săcălăşeni şi D.J.193 Hideaga – Ardusat. Pentru încălcarea normelor O.U.G. 195/ 2002  privind circulaţia pe drumurile publice, poliţiştii au aplicat 127 sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, 58 au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor de viteză, factor principal în producerea de accidente rutiere. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 42 000 de lei.

Ca măsură complementară, au fost reţinute 5 permise de conducere şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii maramureşeni atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea legislaţiei în domeniul rutier şi recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor de trafic şi să acorde atenţie sporită pietonilor!

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. atentie,vine politia…..locala!!! in timp ce toate parcarile ptr handicapati ,sint ocupate de smecheri,sub toate semnele de oprire ,stationare interzise,sint masini parcate ,zeci de rable ocupa parcarile si spatii verzi,ia ghiciti pe cine amendeaza vigilenta POLITE LOCALA? Vaspun eu: masinile BGS -inscriptionate cu TRANSPORT PACIENTI DIALIZATI, care asteptau pacientii(si credeti-ma tovarasi politisti locali ca nu va doresc sa va aflati printr ei) IN FATA CENTRULUI DE DIALIZA. Hai sa vad cine mai ride de MILITIENII ceausisti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.